WPS Nieuws

Nieuws over automatiseringsoplossingen voor potplantenkwekers en onderzoeksbedrijven. Met innovaties en bewezen oplossingen.

Boyce Thompson Institute kiest WPS voor een geautomatiseerd phenotypingplatform

Boyce Thompson Institute kiest WPS voor een geautomatiseerd phenotypingplatform

Het Boyce Thompson Institute, gevestigd op de campus van de Cornell University in Ithaca, New York, heeft onlangs een Geautomatiseerd Fenotyperingsplatform aangeschaft van WPS. Het platform zal worden gebruikt om een breed scala aan plantexperimenten volledig automatisch te regelen. Door de faciliteiten uit te breiden met dit systeem zet BTI opnieuw een stap in het nastreven van haar doelen om "de voedselzekerheid te vergroten, de milieuduurzaamheid in de landbouw te verbeteren en basisontdekkingen te doen die de menselijke gezondheid zullen verbeteren".

Meer informatie

WPS is erbij! Greentech & Cultivate 2022

In juni en juli kom je WPS tegen op zowel Greentech in Amsterdam als Cultivate in Ohio. Dé vakbeurzen die een potplantenteler niet mag missen. WPS laat op deze plek haar nieuwste oplossingen zien op gebied van automatisering en handsfree growing.

We gaan graag met je in gesprek over waar jouw bedrijf nu staat op het gebied van automatisering en waar je in de toekomst heen wilt. En... we introduceren deze beurs onze nieuwe SmartFlo Dashboard App.

NIEUW: SmartFlo Dashboard App

De SmartFlo Dashboard app zorgt dat een teler op afstand kan bekijken welke planten welke route volgen in het logistieke transport. Met slimme technologie zorgen we dat informatie bereikbaar is en de kas inlopen niet meer nodig is. Het dashboard verandert intern logistiek naar intellectuele logistiek. Een slimme oplossing voor slimme telers.

Meer over SmartFlo Dashboard app >

Meet & greet

Zeker weten dat je met de juiste specialist in gesprek kan? Maak dan hier een afspraak voor op de GreenTech Amsterdam met de juiste WPS-er:

Presentatie phenotyping - 15 juni 12.30 uur

 Woensdag 15 juni om 12:30 vertellen collega Michael Meijer en Vincent Jalink alles over de waarde van phenotyping. Mis dit niet in het Technology Theater.

Meer informatie
Sjaak van Schie gaat voor 100% handsfree telen

Sjaak van Schie gaat voor 100% handsfree telen

Sjaak van Schie gaat nog dit jaar het sorteren en afleveren van hortensia’s automatiseren met WPS. Met behulp van het WPS Plant Vision systeem worden de producten van Sjaak van Schie per soort, hoogte en kleur beoordeeld en vervolgens via geselecteerde routes naar de diverse afleverstations getransporteerd.

Tijdens dit proces wordt de data opgeslagen en verwerkt waardoor Sjaak van Schie nog betere selecties kan uit- en doorvoeren wat uiteindelijk ten goede komt aan de strenge kwaliteitseisen die zij hanteren. Dit WPS systeem brengt Van Schie meer flexibiliteit, inzicht in het afleverproces en zorgt voor de nodige besparing op arbeidskosten.

Meer informatie

Robur robot rijdt over SmartFlo Track van WPS

Vanaf nu is het beschermen van het gewas voor The Mastergrowers in De Lier een stuk makkelijker geworden. De gewasverzorgingsrobot van Robur Holland rijdt over de SmartFlo track van WPS en zorgt nu voor betere en gelijkmatigere verzorging van de Hortensia’s en bovendien gaat het nu sneller en makkelijker. Voor WPS en Robur is deze samenwerking het voorbeeld van krachten bundelen en samen komen tot handsfree oplossingen.

Meer informatie

Is arbeidsvriendelijk net zo belangrijk als efficiëntie?

Arbeidsvriendelijkheid wordt steeds belangrijker, ook in de tuinbouw. Marino Kester van C&M Kester ging 13 jaar geleden samen met Cornee Kester de uitdaging aan om te starten met automatisering. Door te praten en kijken bij collega-tuinders ontdekten zij hoe automatisering hun kon helpen.

De eerste stap is dat de planten naar jou toe moeten komen en jij niet naar hen. Dat kost veel tijd en arbeid en daarmee veel geld. Hiervoor moesten zij korte banden naar een andere kap verplaatsen. Dit duurde ongeveer 25 minuten en de banden waren zwaar. Met Vision, het afleversysteem en het centraal bestuurde WPS transportbandensysteem, gaat het verplaatsen van de planten twee keer zo snel en zijn de arbeidsomstandigheden geoptimaliseerd.

Meer informatie

Elk jaar 5% arbeid besparen. Zo doen we dat!

Arbeid is voor de meeste potplanten telers een grote uitdaging. Gelukkig staat innovatie in de tuinbouw niet stil. We vragen Jelle Strijbis, directeur van SV.CO, wat zijn uitdaging is op het gebied van automatisering. Met op drie locaties een WPS systeem, van Vision sorteren tot de SmartFlo transportsysteembanden, helpen de oplossingen van WPS om optimale werkomstandigheden te bereiken. Zo kan SV.CO meer planten leveren zonder dat werknemers overuren maken.

Meer informatie
Smartflo klantenmeeting

SmartFlo telers gaan voor 100% handsfree telen

Sinds lange tijd heeft WPS een klantenmeeting georganiseerd, speciaal voor kwekers die werken met het SmartFlo systeem. Het was een interactieve middag waarbij er veel aandacht was voor het meedenken over het onderhoud en de toekomst en wanneer telen we echt 100% handsfree?

Meer informatie

Rust maakt werk nog leuker bij Forever Plants

Bij WPS werken we elke dag aan handsfree growing. Wat betekent dit voor Thom Persoon, mede-eigenaar van Forever Plants? Deze kweker van tropische planten werkt nu ruim 1,5 jaar met een WPS sorteer- en afleversysteem. Compleet met camerasortering, bufferbanen met watergift, flexibel ordersysteem én acht inpakstations. Deze automatisering brengt overzicht en besparing op het gebied van arbeid.

Meer informatie

Pieter Zwinkels versterkt team WPS

Per 1 december is het salesteam van WPS versterkt met Pieter Zwinkels (33). Pieter wordt  verantwoordelijk voor de Nederlandse en Duitse markt. WPS speelt zo in op de groeiende vraag naar automatiseringsoplossingen voor kwekers.

Meer informatie

Czander Dubbeld nieuw Commercieel Manager WPS

WPS heeft per 1 oktober Czander Dubbeld (49) aangesteld als commercieel manager. Czander wordt daarmee verantwoordelijk voor de afdelingen sales en marketing. WPS speelt zo in op het vertrek van Maarten van Gaarden, waarmee de samenwerking in goed overleg per 1 november is beëindigd.

Meer informatie

Smartflo telers gaan voor 100% handsfree telen

Sinds lange tijd heeft WPS een klantenmeeting georganiseerd, speciaal voor kwekers die werken met het SmartFlo systeem. Het was een interactieve middag waarbij er veel aandacht was voor het meedenken over het onderhoud en de toekomst en wanneer telen we echt 100% handsfree?

Meer informatie
Steeds meer mogelijk met SmartFlo

WPS neemt route naar toekomst met SmartFlo transportbandensysteem

Steeds meer ambitieuze potplantenkwekers in binnen- en buitenland automatiseren hun intern transport met de SmartFlo-productlijn van WPS. Dit modulaire systeem is geschikt voor alle teeltvloeren, zowel binnen als buiten en zowel voor potten van divers formaat als voor trays. In de ‘SmartFlo Development Roadmap’ geeft WPS een inkijkje in de innovaties die voor huidige en toekomstige SmartFlo-gebruikers in het verschiet liggen.

Niet alleen worden arbeidsuren bespaard door SmartFlo, ook in de resulterende, handmatige werkzaamheden worden de werknemers ontlast. Rust en overzicht op de teeltvloer zijn het resultaat. De compacte vormgeving draagt bij aan efficiënt ruimtegebruik, waarbij de transportbanden ook kunnen worden benut als looppad tussen de planten.
De komende jaren streeft WPS ernaar jaarlijks innovaties te lanceren in het SmartFlo-assortiment. Oplossingen die uiteraard altijd ‘backwards-compatible’ moeten zijn om ook in bestaande SmartFlo-installaties toegepast te kunnen worden.

Meer informatie
Met de oplossingen van WPS hou je tijd over voor de dingen die ertoe doen

Het waarom van WPS: tijd voor zaken die ertoe doen

De afgelopen jaren heeft WPS de nodige ontwikkelingen doorgemaakt. Niet alleen op productniveau, maar zeker ook op bedrijfsniveau. Er is met de komst van nieuwe mensen een frisse wind door het bedrijf gaan waaien. Zo hebben we meer oog gekregen voor service, onderscheidend vermogen en werkgeluk. De missie en kernwaarden van toen voldeden niet meer. Daarom heeft WPS een nieuwe missie, een droom, die als de bekende ‘stip op de horizon’ fungeert.

Meer informatie
Wordt kweken een kantoorbaan?

Expertpanel: wordt telen een kantoorbaan?

Data speelt een steeds grotere rol in de sierteelt. Nu al kan veel op afstand worden bediend op basis van beschikbare data.
Wordt telen in de nabije toekomst een kantoorbaan, waarbij data interpreteren de belangrijkste competentie is? De leden van het Expertpanel delen met jou hun expertise hierin.

Meer informatie
WPS en de Barth Groep zijn voortaan strategische partners

WPS en Barth Groep gaan strategische samenwerking aan om groeistrategie te realiseren



In februari 2021 zijn WPS en de Barth Groep een strategische samenwerking aangegaan.

Aanleiding voor de samenwerking is de volle orderportefeuille en internationale groeiambitie van WPS. Voor een aantal omvangrijke projecten zocht WPS betrouwbare strategische partners. WPS heeft de ambitie zich verder te ontwikkelen als system integrator en kiest ervoor om niet alle componenten in eigen huis te ontwikkelen en realiseren.

"In de gesprekken met de Barth Groep merkten we dat beiden bedrijven staan voor kwaliteit en duurzame relaties. Tevens zocht WPS naar een partij van omvang, waarbij ook het serviceniveau essentieel was in de keuze. Daarom is de Barth Groep de strategische partner geworden, waar we naar op zoek waren,“ aldus Digna van Zanten, Managing Director WPS.

“We zijn blij met WPS als strategisch partner. Onze kernwaarden als klantontzorging, innovatiedrift en inlevingsvermogen passen goed bij die van WPS. Daarnaast sluit de focus van WPS op horticulture en agriscience naadloos aan op onze strategie”, zegt Henk Verschoor, Managing Director Barth Groep, Divisie Industrial Solutions.

Meer informatie

Eerste potplanten getransporteerd over SmartFlo-systeem bij Altman Plants

De eerste planten zijn bij Altman Plants over het SmartFlo-systeem getransporteerd. Altman heeft WPS de opdracht gegund vanwege de betaalbaarheid in combinatie met de flexibiliteit en uitbreidingsmogelijkheden van het systeem.

Een opmerking die de mensen bij Altman maakten over de nieuwe band: hoeveel stiller het was dan hun oude banden.

Edwin Dijkshoorn, directeur business development Noord-Amerika bij WPS: "We zijn erg trots dat we de opdracht hebben gekregen om een van hun oude transportbanden van circa 365 meter te vervangen door onze SmartFlo-banden, inclusief afstandsbedieningen.”
“Het was echt geweldig om met alle mensen bij Altman samen te werken en we kijken ernaar uit om ook in hun toekomstige automatiseringsbehoeften te voorzien.”

Meer informatie
Joyce, Maarten en Laurens van LG Flowers

LG Flowers gaat voor nog meer rust en overzicht

Om het afleveren van hun boeketten efficiënter te maken, hebben gerberakwekerij LG Flowers en WPS het afleverproces samen opnieuw ontworpen.
Vanaf mei zal LG Flowers gebruik maken van een ‘winkel’ waar hun gerbera’s klaar staan voor afleveren. Dit is een uitbreiding op het bestaande buffer dat nu als voorbuffer wordt gebruikt.

Meer informatie

Expertpanel: wat zijn de gevolgen van automatisering?

Om marktgericht en efficiënt te werken, nemen veel kwekers het besluit om te automatiseren. Welke gevolgen heeft dit voor je processen en waar moet je van te voren goed over nadenken? De leden van het Expertpanel delen met jou hun expertise hierin en geven tips om automatisering beter te laten verlopen.

Meer informatie
Digna van Zanten, managing director WPS

Digna van Zanten (WPS) kijkt vooruit: tijd voor groei in 2021

In 2018 nam Digna van Zanten het stokje over als managing director van WPS. Een ambitieuze jonge vrouw aan het hoofd van een technische organisatie waar voornamelijk mannen werken. Aan het begin van 2021 kijkt Digna terug op de veranderingen die zij met WPS heeft ingezet en blikt vooruit naar 2021.

Meer informatie

Nieuwe Smart Placing robotarm voor Ammerlaan-Sosef

Om hun aflevercapaciteit te vergroten en eenzijdige handelingen te verminderen heeft kwekerij Ammerlaan-Sosef gekozen voor een automatische inpaklijn van WPS. Dit draagt bij aan hun ambities voor de toekomst.Het systeem bestaat onder andere uit de automatische tray-ontstapelaar Smart Destacker en een Smart Placing robotarm die hun Celosia en Primula in de juiste tray plaatst.

Meer informatie
WPS en Van Winden-Erica tekenen contract

Van Winden-Erica investeert in sorteeroplossing met nieuwe cameratechnieken

Van Winden-Erica heeft WPS gekozen om het sorteren van de planten op een nog hoger kwaliteitsniveau te brengen, waardoor zij hun klanten optimaal kunnen bedienen. Bij het sorteren zullen zij gebruik maken van de nieuwste cameratechnieken. Met dit WPS-systeem zal Van Winden-Erica meer uniforme trays kunnen leveren en op meer classificaties kunnen beoordelen en zijn zij niet of nauwelijks afhankelijk van een menselijke beoordeling.

Meer informatie
WPS'er Ronald van de Sande installeert een SmartFlo Extension

Update project Ammerlaan-Sosef

Ammerlaan-Sosef heeft WPS opdracht gegeven om het sorteer- en afleversysteem verder te verbeteren. WPS is hard aan het werk om het project op tijd en naar wens op te leveren.

Uitbreiding en upgrading buffer
Het aantal goten in de vernieuwde buffer wordt praktisch verdubbeld en zal voor een groot deel worden voortgezet op het reeds bestaande buffer. Planten in de afleverbuffer krijgen water in de goten. Het systeem wordt geïntegreerd met het vorig jaar geïnstalleerde WPS SmartFlo systeem.

Sorteren met Plant Vision technologie
De Plant Vision technologie en de WPS software analyseren op hoge snelheid op een groot aantal planteigenschappen, zoals kleur en soort. Vervolgens wordt de beoordeelde plant naar de toegewezen bufferbaan of het inpakstation getransporteerd.

Deel 2 project: Automatische inpaklijn
Naast het upgraden van de sorteerbuffer heeft Ammerlaan-Sosef nog meer ambitieuze plannen in de vorm van een automatische inpaklijn. De automatische verpakkingslijn bestaat onder andere uit een inhoesmachine, een Smart Placing robot die de planten automatisch in verschillende trays zet en een automatisch tray-ontstapelaar genaamd Smart Destacker, die trays van verschillende grootte kan ontstapelen.

Daarover later meer.

Meer informatie
Hoe ga je om met arbeidskrachten in de toekomst?

Arbeid in de tuinbouw: wat zijn de ontwikkelingen naar de toekomst?

Het is in de tuinbouw steeds lastiger om goede arbeidskrachten te vinden én te houden. Hoe zorg je ervoor dat goede seizoenarbeiders het volgende seizoen weer terug komen? Op welke manier behoud je bestaand personeel in het tijdperk van verdergaande automatisering? In deze blog schetsen we een beeld van de toekomst van arbeid in de tuinbouw.

Meer informatie
WPS verbetert gordel in haar systemen

WPS introduceert verbeterde 100 mm gordel

Ze zijn al jaren één van de meest herkenbare elementen van de logistieke systemen bij onze klanten in de potplantenteelt: de geweven transportgordels. Ze vormen dé manier om planten over grote afstanden te transporteren en de basis van vele plantbuffersystemen. Toch valt er aan zo’n op het oog eenvoudig product nog steeds elementen te verbeteren. Weving en materiaalkeuze zijn bepalend voor bijvoorbeeld rek, slijtage en rechtloop van een gordel.

Meer informatie

Hoogeveen Plants start met SmartFlo

Hoogeveen Plants uit Hazerswoude-Dorp heeft besloten op één van haar locaties het SmartFlo-systeem van WPS te introduceren. Het SmartFlo-systeem zal worden gebruikt voor het plaatsen van gepotte en geïmporteerde planten in de kas en om afleverklare planten naar voren te transporteren of klaar te zetten. Het systeem is ontworpen om flexibel te kunnen werken met zo min mogelijk arbeid, wat een voorwaarde van Hoogeveen Plants.

Meer informatie

Nieuw SmartFlo-systeem voor The Mastergrowers

The Mastergrowers (voorheen Dijk van Dijk) uit De Lier heeft opdracht gegeven voor de installatie van een SmartFlo transportbandensysteem van WPS. Waar voorheen de planten van diverse locaties met karren naar de afleverlocatie werden gereden, worden nu de productie en de daarbij horende activiteiten gecentraliseerd. Dit zorgt dat er minder handelingen zijn en dat er minder wordt gelopen in de kas. Een enorme winst in tijdbesparing en efficiency.

Meer informatie

Gratis Quickscan

Heb je vragen over onze plant phenotyping oplossingen? Wil je advies over hoe je je plantonderzoek moet opzetten? Of wil je weten welke modules het beste passen bij jouw onderzoek en toekomstige onderzoek? Vraag een Quick Scan aan bij onze plant phenotyping expert, Michael Meijler. De Quick Scan is een kort bezoek waarin jouw wensen naar voren komen en welke oplossingen WPS te bieden heeft.

Meer informatie

Nieuw sorteer- en afleverbuffer voor OK Plant

Afgelopen maand is bij OK Plant een nieuw sorteer-en afleversysteem opgeleverd van WPS. Doel van het systeem is dat de flexibiliteit toeneemt en de kwaliteit van werken voor de medewerkers van OK Plant verder verbetert en dus voldoet aan de hoogste standaard.

Meer informatie

Vreugdenhil Bulbs & Plants investeert in uitbreiding interne logistiek

Vreugdenhil Bulbs & Plants uit ‘s-Gravenzande, kweker van een breed assortiment bollen en potplanten, heeft gekozen om dit jaar te investeren in uitbreiding van haar interne transportsysteem SmartFlo.

Vanuit één centraal punt
Jochem Vreugdenhil, algemeen directeur: “De opkweek komt in de nieuwe opzet veel centraler te liggen. Na het oppotten gaan de jonge planten twee weken naar de zogeheten broeizone. De wens was om vanuit één centraal punt de planten te kunnen uitsturen, waardoor we optimaler kunnen kweken. Met de opzet die door WPS is ontwikkeld, gaan we dat realiseren.”

Zelf in te stellen
Vanaf het oppotten gaan de planten via een transportband langs een plant spray unit en over een lengte van 140 meter omhoog de kas in. De routes zijn flexibel in te stellen. Er kan gekozen worden of de potplanten naar de opkweek- /afleverafdeling gaan of naar de broeiafdeling. Vreugdenhil is de enige klant (tot nu toe) van WPS die een hogere capaciteit behaalt door middel van een dubbele transportband. De transportbanden in broeiafdeling worden op een ergonomische werkhoogte van 80 cm ingesteld, waardoor medewerkers niet meer hoeven te bukken.
Het systeem sluit aan op het bestaande SmartFlo systeem van Vreugdenhil Bulbs & Plants.

Over Vreugdenhil Bulbs & Plants
Vreugdenhil Bulbs & Plants is opgericht in 1938 door Jochem Vreugdenhil Sr. Hij teelde verschillende soorten groenten, druiven en tulpen en was één van de eersten die Amaryllis ging kweken in de jaren 60. Op dit moment wordt het bedrijf geleid door zijn kleinzoon Jochem Vreugdenhil en is gegroeid tot één van de grotere bedrijven in zijn soort. Onder ongeveer 120.000 m2 glas verdeeld over 3 locaties in het Westland, worden er jaarrond diverse producten gekweekt.

Meer informatie
Maurice_en_Glenn_Karma 330x227

Karma Plants kiest nieuw transportsysteem

Karma Plants belevert wekelijks meer dan 200 verschillende klanten die allemaal hun klantspecifieke wensen hebben. In de afgelopen jaren is het assortiment qua kleuren en potmaten aanzienlijk gegroeid. Om dit afleverproces verder te optimaliseren, investeert Karma Plants verder met een nieuw flexibel intern transportsysteem.

Meer informatie
SmartFlo Count 330x227

Nieuw! SmartFlo Count

WANT METEN IS WETEN!

Met de nieuwe SmartFlo Count meet je de prestaties van je logistieke systeem en kun je sturen op input én output, maar ook kun je per medewerker bepalen hoeveel planten er verwerkt worden.

Meer informatie
SmartScan 2D zonder tekst

Sorteren met een Vision systeem: jouw ultieme collega?

Hoe zorg je ervoor dat orders efficiënt, snel en uniform uitgevoerd worden? Een Vision systeem kan je daarbij helpen. Wat zijn de voor- en nadelen van een Vision systeem en waar moet je op letten voordat je overgaat tot aanschaf? In deze blog leggen we het uit.

Hoe werkt het?

Het principe is eenvoudig: een camera beoordeelt de planten op die aspecten die in dat stadium belangrijk zijn: aantal knoppen, bloeifase, kleur, hoogte, dichtheid. Voldoet de plant aan de voorwaarden, dan gaat hij door naar een volgende fase of naar een voorgeselecteerde plaats in je buffer. Zo niet, dan gaat hij retour de kas in.

Meer informatie
Kooij - 330x227

Mobiel Plant Order Systeem van WPS voor Kooij Nertera

Kooij Nertera heeft een nieuw Plant Order Systeem (POS) van WPS in gebruik genomen. Opvallend daarbij is dat de verschillende onderdelen (plantaanvoer, camera-unit en buffer) verplaatsbaar zijn, zodat er ruimte vrij gemaakt kan worden wanneer dit nodig is. Uitgangspunt voor het mobiele POS is dat het vooral flexibiliteit en gemak oplevert en de medewerkers ontlast.

Kooij Nertera uit Ens kweekt Nertera Granadenis. Kooij Nertera Natural is wereldwijd de enige producent van Nertera Granadensis Astrid®. Het kweken van de plant zodat er bessen op komen, is een uniek proces. Ze kweken dit bijzondere plantje in diverse kleuren en potmaten. Potmaat 8 is door WPS eerst uitgebreid getest of deze goed door het systeem verwerkt kon worden.
De POS beoordeelt en sorteert de plant op:
- Hoogte
- Bloeifase (aantal gekleurde knoppen ten opzichte van groen blad),
- Plantdiameter

Meer informatie
Bestplant

Eerste WPS Automation Inspiration Tour groot succes

Om geïnteresseerden een beter beeld te geven van de automatiseringsoplossingen van WPS in de praktijk, hebben we op de laatste dag van de Greentech, donderdag 13 juni, de allereerste WPS Automation Inspiration Tour georganiseerd. Dit was een groot succes! Met twee busjes hebben we in twee tours een drietal klanten bezocht die uitleg hebben gegeven over het WPS systeem wat zij hebben draaien.
Deelnemers aan de tour mochten uiteraard uitgebreid vragen stellen en foto’s maken.

Wij willen KP Holland, Bart van der Valk, Forever Plants, Ammerlaan-Sosef en Bestplant heel hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid!

Meer informatie
BestPlant

WPS levert nieuw intern transportsysteem bij Bestplant

WPS heeft onlangs een nieuw interntransportsysteem geleverd bij Bestplant uit Poeldijk. Bestplant had in een van hun kassen reeds een systeem van WPS en heeft opnieuw voor ons gekozen. WPS heeft de lay-out van het systeem ontworpen en samen met Bestplant, geïnstalleerd.

Patrick Zuidgeest, directeur Bestplant: “Wij hadden natuurlijk al ervaring met het systeem van WPS in onze kas aan de Middenweg en dat beviel goed. Het grote voordeel is vooral de rust en het overzicht dat het nieuwe systeem met zich mee brengt. Als ondernemer heb je het al druk genoeg en er zijn veel zaken die aandacht en energie vergen. Het is dan heel fijn als je ergens in het proces rust kan creëren. En dat doet het systeem van WPS. Dan kun je je energie weer gebruiken voor iets anders.”

Werking systeem
Vanaf de oppotmachine worden de planten aangevoerd naar het gordeltransporteursysteem van WPS dat de planten, in dit geval Spathiphyllum, naar de opkweekafdeling transporteert. Na het wijder zetten, gaan de planten via de transportband naar de afkweekafdeling. Daar worden de planten uitgeraapt, waarna deze over de gordeltransporteurs naar een andere ruimte worden gebracht ter verdere verwerking.

Meer informatie
Illustratie Automation Tour

WPS organiseert de WPS Automation Inspiration Tour

Op de laatste dag van de Greentech, donderdag 13 juni aanstaande, organiseert WPS voor Nederlandse en buitenlandse belangstellenden de WPS Automation Inspiration Tour. Want de voordelen van de WPS automatiseringssystemen komen toch het beste naar voren in de praktijk, in echte kassen en bij echte tuinders.

De tour bestaat uit het bezoeken drie klanten van WPS. Zij laten zien hoe hun systeem werkt en welke voordelen zij ervaren. Zij beantwoorden graag alle vragen.
De voertaal is Engels.

Er zijn twee WPS Automation Inspiration Tours:
1. WPS Automation Inspiration Tour – Potplanten van 09.00 – 13.00 uur
2. WPS Automation Inspiration Tour – Cannabis van 13.00 – 17.00 uur

Meer informatie en aanmelden kan via deze pagina.

Meer informatie
2018-Westland On Stage_Doe Dag_1.jpg

Doe Dag bij WPS voor Westland On Stage 2019

Donderdag 14 februari vindt bij WPS de Doe Dag in het kader van Westland On Stage plaats. Tijdens deze activiteitendag komen VMBO-leerlingen bij WPS op bezoek om verschillende technische beroepen te ervaren.   

De leerlingen zullen kennis maken met 3D tekeningen en de hiervoor bestemde softwareprogramma's. Daarnaast gaan de deelnemers van de Doe Dag in de werkplaats aan de slag met het mechanisch monteren van onderdelen. Wij kijken ernaar uit om de leerlingen op onze werkvloer aan de slag te zien!

Meer informatie
MKB-Genomineerd 2018

WPS genomineerd voor de MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2018

Op donderdag 22 november a.s. wordt de MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2018 (WPO) uitgereikt in de Oude Kerk in Naaldwijk. Drie bedrijven zijn zojuist vanuit de aanmeldingen genomineerd. Dit zijn:

  • Van Daalen Optiek 
  • WorldStream
  • WPS

Uit de vele aanmeldingen, welke tot 30 september jl. ingediend konden worden, is op te maken dat veel verschillende Westlandse bedrijven graag in aanmerking komen voor de prestigieuze onderscheiding. De jury heeft zich onder leiding van voorzitter Lars Boellaard over de aanmeldingen gebogen. Hierbij werd gekeken hoe bedrijven zich onderscheiden en wat hun marketingstrategie is. Er is onder andere beoordeeld op innovativiteit binnen de branche en dat heeft uiteindelijk deze drie nominaties opgeleverd.

Het winnen van de MKB Westland Partners Ondernemersprijs staat niet alleen fraai op het CV van een onderneming, ook levert de prijs veel publiciteit op. Die aandacht gaat overigens niet alleen uit naar de winnaar; in de aanloop naar de definitieve bekendmaking richt WOS TV de schijnwerper op alle drie de finalisten, vanaf 3 november zijn er verschillende programma’s gewijd aan de MKB WPO én de genomineerden. Ook worden zij geïnterviewd voor het MKB Magazine Streamer. Alle drie de bedrijven zijn ook vanaf heden te herkennen aan het ‘WPO genomineerd’ logo.

Wie wint de MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2018? Kom naar de MKB Eindejaarsbijeenkomst op 22 november a.s. en aanschouw de spannende uitreiking!

Meer weten over MKB Westland, bezoek de website: www.mkbwestland.nl




Meer informatie
Dag van de Westlandse Techniek

Bezoek leerlingen groep 8

Vandaag hadden we de leerlingen van groep 8 van Koningin Julianaschool en De Achtsprong op bezoek. In het kader van de Dag van de Westlandse Techniek kwamen zij een kijkje nemen in ons bedrijf en mochten ze ook daadwerkelijk in onze werkplaats aan de slag. We hopen dat ze het, net als wij, een heel leuk bezoek vonden. En wie weet, zien we sommige leerlingen nog terug in ons bedrijf!

Meer informatie
Plants-23.jpg

Hyperspectrale beeldvorming en de verzilting van ons landbouwgrond

Op dit moment wordt 20% van ’s werelds landbouwgebied aangetast door het zoutgehalte in de bodem. Dit zorgt voor ernstige milieudruk dat negatieve gevolgen heeft op de productiviteit van gewassen. Gezien de voorspelling dat in 2050 de stijgende verzilting invloed zal hebben op meer dan 50% van alle wereldwijde akkerbouw landmassa, met de inachtneming dat de wereldbevolking sneller groeit dan ooit tevoren, kunnen we concluderen dat dit een dringende kwestie is.

Meer informatie
Foto Digna van Zanten WPS

Directiewisseling WPS

Per 1 augustus aanstaande verandert de directiesamenstelling van WPS en zal Digna van Zanten aantreden als Managing Director. Daarmee neemt zij het stokje formeel over van Marc Knulst en van haar vader, eigenaar en oprichter, Eef van Zanten.

Marc heeft een nieuwe uitdaging gevonden als directeur bij Perfectkeur. Tot 1 augustus aanstaande zal hij zorg dragen voor een goede overdracht. Marc Knulst heeft de afgelopen 2,5 jaar veel betekend voor WPS. WPS bedankt hem dan ook voor al zijn inspanningen, alle vooruitgang en voor de groei die hij heeft gerealiseerd.

Meer informatie
Preview vlog

Deel 1: Hoeveel levert arbeidsbesparing jou op?

Arbeidsbesparing is een belangrijke factor in het optimaliseren van je bedrijfsproces. Dit heeft nogal wat positieve en minder positieve consequenties. Investeringen zullen gedaan moeten worden om arbeid te vervangen en besparingen te realiseren. Wat zijn de voordelen en nadelen van het investeren in vervanging van arbeid en hoe bereken je de return on investment (ROI) van deze investering. In deze blog leg ik uit wat arbeidsbesparing voor jou kan betekenen.

Wat bepaalt de efficiëntie van arbeid?
Arbeid kost geld en daarom wil je dat de arbeid efficiënt wordt uitgevoerd zodat de productiviteit verbeterd wordt. Sneller werken lijkt veel op te leveren, maar continuïteit is belangrijker en heeft meer impact onderaan de streep.

Meer informatie
Beroepenmarkt 2018 Westland On Stage.jpeg

Geslaagd beroepenfeest van Westland On Stage

Dinsdagmiddag 6 februari vond het beroepenfeest van Westland On Stage plaats. In het Athletic House van Olympus '70 kwamen de VMBO-leerlingen samen om te ontdekken wat Westlandse bedrijven zoal in de toekomst qua beroepen te bieden hebben. 

Tijdens het beroepenfeest hebben tientallen geïnteresseerde scholieren de stand van WPS bezocht, waarvan 16 leerlingen zich in hebben geschreven voor de Doe Dag van Westland On Stage. 

Meer informatie
amrika

Hoe je om kunt gaan met stijgende arbeidskosten in de Verenigde Staten

Wist je al dat in 2017 negentien staten in de Verenigde Staten het uurloon voor werknemers hebben verhoogd? En ben je benieuwd hoe je deze kostenpost arbeid kunt verlagen? Ik geef je hieronder vier tips die je helpen bij het tegengaan van deze stijgende arbeidskosten.  

Levensonderhoud verhoogt minimum uurloon aanzienlijk 
In 2017 hebben negentien staten een stijging in het minimumloon en de plannen voor de komende jaren aangekondigd (NCSL, 2017). Sommige staten verhogen het minimum uurloon automatisch wegens de stijgende levensonderhoud kosten, andere staten verhogen het minimum uurloon wegens stem initiatieven van kiezers en bij zeven staten was de wetgeving het gevolg.

Meer informatie
DSC_9561.jpg

Geslaagde sneak preview voor automatische inpaklijn

Vorige week werd de nieuwe automatische inpaklijn van WPS gedemonstreerd aan alle geïnteresseerde kwekers tijdens een Sneak Preview. Deze middag stond in het teken van de automatische inpaklijn die bestaat uit een automatische tray-ontstapelaar, een pick & place robot en een wrapping robot. 

Meer informatie
SmartFlo preview.png

Hoe zorg je voor een langere levensduur van transportbanden?

In ons vorige blog hebben we de zeven belangrijkste resultaten verteld die je in de tuinbouw kan bereiken met transportbanden. Maar hoe zit het precies met de onderhoudsrisico’s van transportbanden, want aan de meeste investeringen zitten toch risico’s verbonden? Natuurlijk zitten ook aan transportbanden onderhoudsrisico’s. Veel van deze risico’s kun je voorkomen door preventief onderhoud en het op de juiste manier gebruiken van transportbanden.

Meer informatie

7 resultaten die kwekers kunnen behalen met transportbanden

Hoe kunnen transportbanden bijdragen aan doelstellingen zoals het verhogen van je productie en het besparen van arbeid? Het gebruik van transportbanden brengt voordelen met zich mee, waardoor nieuwe resultaten behaald kunnen worden. In deze blog behandel ik de 7 belangrijkste resultaten die je in de tuinbouw kunt bereiken.

Meer informatie
Ter-Laak-orchids-WPS-tuinbouw2.jpg

Ter Laak Orchids kiest opnieuw voor WPS systeem in nieuwe DaglichtKas

Orchideeënkwekerij Ter Laak Orchids breidt momenteel haar vestiging op de Middenzwet uit met een DaglichtKas van 50.000 m2. Voor de invulling van de nieuwbouw heeft Ter Laak Orchids opnieuw voor het gebruik van een WPS systeem gekozen. De orchideeënkweker wil met de vooruitstrevende automatisering beter inspelen op de sneller veranderende marktvraag met kleiner wordende ordergrootte.

Meer informatie
Sneak preview inpaklijn preview.png

Sneak preview van onze automatische inpaklijn voor potplanten

Orders worden alsmaar kleiner en diverser en klanten willen het nog sneller geleverd hebben. Dit vergt meer arbeid en meer organisatie. Zie jij ook mogelijkheden om dit proces gemakkelijker en efficiënter in te richten? WPS heeft een gloednieuwe innovatie om planten automatisch in te pakken. 

Wij laten graag zien wat deze nieuwe inpaklijn inhoudt. En gaan graag in gesprek met je om te bekijken hoe we deze inpaklijn op jouw wensen kunnen laten aansluiten. De nummers in de bovenstaande afbeelding corresponderen met de nummers in de onderstaande tekst. 

Meer informatie
Mindmap.jpg

Ook marketing is van grote waarde in de tuinbouw!

A ltijd al willen weten wat er achter de schermen gebeurt op een kleine marketingafdeling bij een internationaal opererend bedrijf dat gespecialiseerd is in logistieke systemen voor de tuinbouw? Ik, Zifra de Vreugd (student Marketing), ga jullie wat meer vertellen over onze recente marketingactie om bij (potentiële) klanten aan tafel te komen. Dit keer is het geen vlog, maar een blog met leuk beeldmateriaal en een video.
Meer informatie
WPS tuinbouw vlogs preview.png

WPS omarmt HortiValley-initatief: Vlog #1

WPS ondersteunt het initiatief van tuinbouwplatform HortiValley om jongeren te informeren over de ins en outs van de Nederlandse tuinbouwsector. De leverancier van logistieke systemen post de komende periode vijf vlogs op haar website en social media-kanalen, om jongeren te enthousiasmeren voor een toekomst in de tuinbouw.

Meer informatie
WPS demokwekerij preview.png

WPS sluit aan als participant bij Demokwekerij Westland!

Met trots delen we mee dat WPS een nieuwe participatie is aangegaan met Demokwekerij Westland! Demokwekerij Westland is het innovatiecentrum van het Westland op het gebied van techniek in de glastuinbouw. Bij Demokwekerij Westland is altijd iets nieuws te zien als het gaat om nieuwe technische ontwikkelingen, nieuwe proeven of nieuwe initiatieven voor samenwerkingen. Eind 2017 neemt Demokwekerij Westland plaats in het nieuwe World Horti Center en wij verhuizen mee!

Meer informatie
Smartflo aisle preview.png

Stan van der Waal, Rainbow Greenhouses: "Het systeem werkt vanaf dag één perfect, indrukwekkend!"

Groothandel en distributeur van potplanten, Rainbow Greenhouses, heeft geïnvesteerd in een SmartFlo systeem voor het transporteren van trays. Rainbow Greenhouses wilde het transporteren van planten automatiseren, omdat gewassen vaak om de twee weken verplaatst worden voor de beste groeiomgeving. Samen met WPS is een systeem ontworpen met als doel het verlagen van de arbeid, het verhogen van de ruimtebenutting en het verhogen van de werksnelheid in de kwekerij.

Meer informatie
Screenshot Zegami banner 3

Smart Data Exploration betreedt de Plant Phenotyping wereld

WPS kan met trots een exclusief partnerschap aankondigen met Zegami voor het leveren van Smart Data Exploration voor de phenotyping wereld. De software van Zegami is een spannende en nieuwe ontdekkingstool dat gebaseerd is op beeldvorming. Zegami geeft organisaties de unieke kans grote datasets te sorteren, analyseren en nieuwe kwaliteitsnormen binnen de industrie te aan te geven.

Meer informatie
Eric-VG-Orchids2.jpg

WPS bedankt klanten voor feedback Webshop

Afgelopen maand heeft WPS een webshop gelanceerd waarin alle onderdelen van WPS systemen gemakkelijk te bestellen zijn. Door de webshop is het voor de klant eenvoudiger en voordeliger geworden om artikelen te bestellen. Inmiddels zijn er al 50 bestellingen geplaatst door onze klanten in de WPS Webshop.

Meer informatie

Maak kennis met onze SmartStaff robots

De introductie van de SmartStaff robots schetsen een nadrukkelijk beeld van de nabije toekomst. De innovatieve robots zullen de arbeidsprocessen in de tuinbouw een grote stap verder helpen, doordat zij vele handen overbodig maken.

Meer informatie
Header Plant Phenotyping WPS-1.jpg

LiDAR, In or Out?

Een recente studie gepubliceerd in ‘Computer and Electronics’ in het Agriculture Journal, geschreven door Yi Lin (2015), beschrijft de potentie van LiDAR-technologie bij plant phenotyping. Hoewel de huidige gebreken van LiDAR bekend zijn, focust het artikel zich op de toekomstige potentie van de techniek, gebaseerd op continu onderzoek en ontwikkeling.

Meer informatie
High Throughput Phenotyping.png

Wat voegt high-throughput phenotyping toe aan plant onderzoek?

Phenotyping kan gedefinieerd worden als: G + E = P. Dit betekent, het ‘phenotype’ (P) van een organisme (in dit geval een plant) is het resultaat van het genotype (G), de fysiologische eigenschappen van een plant en de omgeving waarin het groeit. Phenotyping is dus het onderzoek van de effecten van de combinatie van deze factoren. In deze vereenvoudigde definitie kan het antwoord op de boven gestelde vraag gevonden worden.

Meer informatie

Eenvoudig en ergonomisch SmartFlo transportbanden verlengen

Om de SmartFlo transportbanden over het hoofdpad heen aan elkaar te verbinden, is het mogelijk om het systeem uit te rusten met de SmartFlo Extension. De SmartFlo Extension is een uitschuifbaar deel dat eenvoudig uit een SmartFlo track getrokken kan worden, om de tegenoverliggende SmartFlo tracks met elkaar te verbinden.

Meer informatie

RTL Z Toekomstmakers: nauwkeurig en betrouwbaar met SmartScan 3D

In de tweede aflevering van het programma ‘Toekomstmakers’ op RTL Z werd er aandacht besteed aan een nieuwe technologie, die het mogelijk maakt om automatisch nauwkeurig knoppen en stelen van orchideeën te tellen: SmartScan 3D. In samenwerking met TNO heeft WPS de cameratechnologie ontwikkeld, wat voor de orchideeënkwekers heeft geresulteerd in een 100% betrouwbaar camerasysteem.

Meer informatie

Automatiseringssystemen potplantenkwekers komen in aanmerking voor Energie Investering Aftrek

WPS krijgt de laatste tijd veel vragen uit de markt of de verschillende WPS systemen in aanmerking kunnen komen voor de Energie Investering Aftrek. Het doel van de energie-investeringsaftrek (EIA) is het stimuleren van investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen of in duurzame energie. De regeling is bedoeld voor ondernemers die in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen.

Meer informatie

Snijbloemenkweker LG Flowers investeert in efficiëntie en rust op werkvloer door WPS automatisering

Gerbera producent LG Flowers (Nederland) zag kansen voor arbeidsbesparing tijdens het verwerken van de Gerbera’s. Gezamenlijk ontwierpen WPS en LG Flowers een systeem dat aansluit op de wensen van het productiebedrijf. Sneller inspelen op klantorders, rust op de werkvloer, continue aanvoer van de bosmachines en een uur werkvoorraad waren uitgangspunten bij het ontwerp voor het WPS verwerkingssysteem.

Meer informatie

Meer arbeidsbesparing en minder hectiek met SmartFlo transportbanden bij Rockwell Farms

Tom Abramowski, eigenaar van Rockwell Farms, heeft recentelijk besloten om te investeren in de SmartFlo transportbanden van WPS. Eén van de grootste bedrijven op het gebied van perkplanten in de Verenigde Staten, Rockwell Farms, ziet in de SmartFlo transportbanden de ideale oplossing voor zowel het verhogen van de arbeidsbesparing als voor het verminderen van de hectiek op de werkvloer. Met het SmartFlo systeem is het mogelijk om meer planten per vierkante meter te produceren, daarnaast kunnen de werknemers ook over de transportbanden lopen. Bij Rockwell worden de SmartFlo transportbanden gebruikt om de planten beter en efficiënter te kunnen verplaatsen en selecteren. Abramowski heeft gekozen voor de wijdere versie van de transportband, die hen in staat stelt om zowel grote potmaten als trays te kunnen verplaatsen. De SmartFlo transportbanden zullen in de herfst van 2016 geïnstalleerd worden.

Meer informatie

SmartFlo serie breidt uit met nieuwe module: SmartFlo Stop

De SmartFlo serie is opgebouwd uit verschillende modules van transportbanden die online zijn verbonden. Samen met klanten wordt de SmartFlo serie steeds uitgebreid. Een nieuwe module van de SmartFlo serie is de SmartFlo Stop; de naam zegt het al, deze module zorgt dat de planten stoppen op een gewenste plek in de route. De SmartFlo Stop kan aan iedere gewenste route gekoppeld worden, zodra er een plant in de schakelaar loopt stopt de route. Wordt de plant er af gehaald gaan de transportbanden weer draaien.

Meer informatie

360 graden Virtual Reality video: Kijk door de ogen van een plant!

Aan het einde van het productieproces in een kas worden de planten ingepakt en wel naar de klanten getransporteerd. Voordat dit zover komt, leggen de planten in een intern logistiek systeem grote afstanden af. Uiteraard weet elke kweker welke route zijn planten afleggen in zijn systeem, maar wat niemand weet, is hoe mooi het uitzicht van een plant tijdens het transportproces er precies uitziet.

Meer informatie
SmartScan-3D-wps-piet-vijverberg2.jpg

Test gratis in één middag 100% betrouwbaarheid van WPS camera's op jouw producten

Vorig jaar heeft WPS een nieuwe serie cameraoplossingen gelanceerd onder de naam SmartScan. De camera-oplossingen van WPS stellen je in staat om je producten op bepaalde (plant) eigenschappen te beoordelen. Sorteren op basis van deze eigenschappen verhoogt de efficiëntie en leverbetrouwbaarheid naar je klanten. De nieuwe testopstellingen biedt de mogelijkheid om 100% betrouwbaarheid van onze camera’s te testen op jouw producten in slechts één middag. Voorheen alleen mogelijk voor orchideeën, nu is de testopstelling ook beschikbaar voor andere producten.

Meer informatie
IMG_0374-22.jpg

20% meer planten per vierkante meter

In dit interview geeft Gary Spink van Marlborough Nursery antwoord op diverse vragen over zijn ervaringen met de Plant Groei Cel (PGC). Na een testperiode besloot Gary in 2013 om zijn productie voort te zetten met behulp van PGC’s. De afgelopen drie jaar heeft Gary diverse voordelen van de PGC ervaren, zoals een toename in het aantal planten per vierkante meter en een verhoging van de plantkwaliteit. Lees het gehele interview met Gary hieronder.

Meer informatie

Transportbanden voor grote potmaten en trays met SmartFlo

De brede transportband is geschikt voor transport van grote potmaten en trays. De SmartFlo serie is opgebouwd uit verschillende modules van transportbanden die online zijn verbonden. Zo kun je het systeem exact op je eigen bedrijfsvoering in de tuinbouw toesnijden. Je koopt dus nooit een te klein of een te groot systeem. Daardoor is het SmartFlo transportbanden systeem heel betaalbaar. Ook omdat je stap voor stap naar een uitgebreider systeem kunt toegroeien. En niet te vergeten: Werken met SmartFlo transportbanden geeft rust!

Meer informatie

Schone dragers met de SmartCleaner

In een systeem met dragers is het schoon houden hiervan essentieel voor de betrouwbaarheid en continuïteit van je systeem. Onvoldoende reinigen van je dragers leidt tot storing en verminderde betrouwbaarheid van je systeem.

Meer informatie