Back to Blog

Snijbloemenkweker LG Flowers investeert in efficiëntie en rust op werkvloer door WPS automatisering

Gerbera producent LG Flowers (Nederland) zag kansen voor arbeidsbesparing tijdens het verwerken van de Gerbera’s. Gezamenlijk ontwierpen WPS en LG Flowers een systeem dat aansluit op de wensen van het productiebedrijf. Sneller inspelen op klantorders, rust op de werkvloer, continue aanvoer van de bosmachines en een uur werkvoorraad waren uitgangspunten bij het ontwerp voor het WPS verwerkingssysteem.

Het verwerkingssysteem begint met het volledig automatisch afhalen van de emmers bloemen van de buisrailkarren. Belangrijke eigenschappen van de bloemen worden vanuit het Nitea registratie systeem gekoppeld aan WPS software waardoor beoordeling door camera’s niet nodig is. Om maximale ruimte te houden op de werkvloer is er een bovenlaag gecreëerd waarop de emmers worden gebufferd. Deze buffer biedt een uur werkvoorraad. Vanuit de buffer kunnen emmers met bloemen zowel naar één van de drie bosmachines getransporteerd worden als naar de boeketlijnen. Continue aanvoer naar de bosmachines zorgt in dit opzicht voor flinke arbeidsbesparing . De werkplek voor de personen die bloemen inhangen in de bosmachines wordt ergonomisch sterk verbeterd waardoor de bezettingsgraad van de bosmachine flink hoger zal zijn.

WPS automatisering nu ook beschikbaar voor snijbloemenkwekers

In de snijbloemensector is verregaande automatisering nog niet vanzelfsprekend. WPS is bekend geworden door het realiseren van oplossingen in de potplantenteelt. Het systeem dat bij LG Flowers gerealiseerd wordt, maakt gebruik van de modules bewezen binnen de potplanten bedrijven. Wereldwijd realiseerde WPS meer dan 150 automatiseringsoplossingen, zoals transportbanden, en sorteer- en afleversystemen met camera beoordelingen.

WPS ziet een markt voor logistieke systemen bij snijbloemenbedrijven. LG Flowers koos voor WPS als leverancier voor het totaal pakket dat WPS biedt, inclusief logistiek advies plus complete projectrealisatie waaronder een bewezen software pakket en een bewezen service afdeling. Klik hier voor meer informatie over snijbloemen verwerkingssystemen.

Begin 2017 wordt het verwerkingssysteem bij LG Flowers geïnstalleerd.

Ook een efficiëntieslag maken? Wij denken graag met je mee. Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek!


Smartflo aisle preview.png

Stan van der Waal, Rainbow Greenhouses: "Het systeem werkt vanaf dag één perfect, indrukwekkend!"

Groothandel en distributeur van potplanten, Rainbow Greenhouses, heeft geïnvesteerd in een SmartFlo...

Read more

Automatiseringssystemen potplantenkwekers komen in aanmerking voor Energie Investering Aftrek

WPS krijgt de laatste tijd veel vragen uit de markt of de verschillende WPS systemen in aanmerking...

Read more