RTL Z Toekomstmakers: nauwkeurig en betrouwbaar met SmartScan 3D

16 november 2016

SmartScan 3D, Tuinbouw, Vision

In de tweede aflevering van het programma ‘Toekomstmakers’ op RTL Z werd er aandacht besteed aan een nieuwe technologie, die het mogelijk maakt om automatisch nauwkeurig knoppen en stelen van orchideeën te tellen: SmartScan 3D. In samenwerking met TNO heeft WPS de cameratechnologie ontwikkeld, wat voor de orchideeënkwekers heeft geresulteerd in een 100% betrouwbaar camerasysteem.

In onderstaande video licht Digna van Zanten (WPS) de werking van het SmartScan 3D camerasysteem toe: “Het camerasysteem maakt veel opnames in een kort tijdsbestek, zo’n 72 in enkele seconden. Door deze grote hoeveelheid opnames heeft de camera de knoppen en de stelen continu in beeld, wat er met behulp van een algoritme voor zorgt dat het aantal knoppen en stelen nauwkeurig geteld worden. Het resultaat voor de kweker is dat hij zijn leveringsbetrouwbaarheid kan vergroten en een hogere opbrengst kan realiseren door de betrouwbare telling.”

Bekijk het item van RTL Z Toekomstmakers in onderstaande video.

Voordelen SmartScan 3D

Ben je geïnteresseerd in de vele mogelijkheden van SmartScan 3D? We hebben alle voordelen van de nieuwe cameratechnologie voor je op een rij gezet! In één eenvoudig overzicht alle meetbare eigenschappen van de orchideeën, zoals de hoogte, het aantal knoppen en het aantal vertakkingen.

Voordelen SmartScan 3D

Gerelateerde nieuwsberichten

16 November 2016

SmartScan 3D, Tuinbouw, Vision

Share: