LiDAR, In or Out?

24 november 2016

Plant Phenotyping

Een recente studie gepubliceerd in ‘Computer and Electronics’ in het Agriculture Journal, geschreven door Yi Lin (2015), beschrijft de potentie van LiDAR-technologie bij plant phenotyping. Hoewel de huidige gebreken van LiDAR bekend zijn, focust het artikel zich op de toekomstige potentie van de techniek, gebaseerd op continu onderzoek en ontwikkeling.

Volgens het artikel zijn high density LiDAR, Full waveform LiDAR en Hyperspectral LiDAR de technieken met de meeste potentie voor de toekomst. High density LiDAR toont met name potentieel voor 3D reconstructie van gewas dichtheid, terwijl low density LiDAR hier tot op zekere hoogte moeite mee heeft. Multi-wavelength laser systemen zullen chlorofyl schattingen verbeteren en hyperspectral LiDAR zou de ‘kleur’ van de plant in kaart kunnen brengen en dus de fysiologische kenmerken door chlorofyl en andere pigmenten te linken aan fotosyntheses. Deze ontwikkelingen in combinatie met continue ontwikkeling van phenotyping technieken zouden kunnen leiden tot de volgende stap in phenomics, mits de gerelateerde uitdagingen worden overwonnen.

Lees meer over de mogelijkheden van ‘imaging’ technieken voor jouw bedrijfsvoering, RGB Imaging.

Lin, Y. (2015). LiDAR: An important tool for next-generation phenotyping technology of high potential for plant phenomics? Computer and Electrics in Agriculture, 61-73. Retrieved from: http://agri.ckcest.cn/ass/NK006-20151130005.pdf

Share: