Back to Blog

LiDAR, In or Out?

Header Plant Phenotyping WPS-1.jpg

Een recente studie gepubliceerd in ‘Computer and Electronics’ in het Agriculture Journal, geschreven door Yi Lin (2015), beschrijft de potentie van LiDAR-technologie bij plant phenotyping. Hoewel de huidige gebreken van LiDAR bekend zijn, focust het artikel zich op de toekomstige potentie van de techniek, gebaseerd op continu onderzoek en ontwikkeling.

Volgens het artikel zijn high density LiDAR, Full waveform LiDAR en Hyperspectral LiDAR de technieken met de meeste potentie voor de toekomst. High density LiDAR toont met name potentieel voor 3D reconstructie van gewas dichtheid, terwijl low density LiDAR hier tot op zekere hoogte moeite mee heeft. Multi-wavelength laser systemen zullen chlorofyl schattingen verbeteren en hyperspectral LiDAR zou de ‘kleur’ van de plant in kaart kunnen brengen en dus de fysiologische kenmerken door chlorofyl en andere pigmenten te linken aan fotosyntheses. Deze ontwikkelingen in combinatie met continue ontwikkeling van phenotyping technieken zouden kunnen leiden tot de volgende stap in phenomics, mits de gerelateerde uitdagingen worden overwonnen.

Lees meer over de mogelijkheden van ‘imaging’ technieken voor jouw bedrijfsvoering, RGB Imaging.

Lin, Y. (2015). LiDAR: An important tool for next-generation phenotyping technology of high potential for plant phenomics? Computer and Electrics in Agriculture, 61-73. Retrieved from: http://agri.ckcest.cn/ass/NK006-20151130005.pdf


Omzet_Groei_kwekerij

Welke alternatieven zijn er om betere resultaten voor je kwekerij te behalen, naast transportbandsystemen?

In eerdere blogs heb ik het gehad over hoe het automatiseren van het arbeidsproces met SmartFlo en...

Read more
2018-Westland On Stage_Doe Dag_1.jpg

Doe Dag bij WPS voor Westland On Stage 2019

Donderdag 14 februari vindt bij WPS de Doe Dag in het kader van Westland On Stage plaats. Tijdens...

Read more