WPS sluit aan als participant bij Demokwekerij Westland!

30 mei 2017

Tuinbouw, WPS

Met trots delen we mee dat WPS een nieuwe participatie is aangegaan met Demokwekerij Westland! Demokwekerij Westland is het innovatiecentrum van het Westland op het gebied van techniek in de glastuinbouw. Bij Demokwekerij Westland is altijd iets nieuws te zien als het gaat om nieuwe technische ontwikkelingen, nieuwe proeven of nieuwe initiatieven voor samenwerkingen. Eind 2017 neemt Demokwekerij Westland plaats in het nieuwe World Horti Center en wij verhuizen mee!

“Demokwekerij Westland is met haar nieuwe World Horti Center het unieke visitekaartje voor de Nederlandse en buitenlandse tuinbouwbranche. Naast al onze online activiteiten hechten we ook waarde aan een fysieke plek om zichtbaar te zijn. Door het totaal aanbod en de professionele uitstraling van het World Horti Center, hebben we als WPS het vertrouwen dat straks zowel de Nederlandse als de buitenlandse tuinbouwsector het World Horti Center weet te vinden,” aldus Digna van Zanten.

Demokwekerij Westland en World Horti Center

In oktober dit jaar zal Demokwekerij Westland met haar participanten en internationale discipline, de activiteiten voort zetten in haar World Horti Center. Vanaf december 2017 zullen ook de onderzoeken in de nieuwe afdelingen plaats vinden vanaf deze nieuwe locatie.Vanaf dat moment vinden al de activiteiten van Demokwekerij Westland plaats in het nieuwe centrum, waar kennis en kunde wordt gedeeld met opleidingsinstituut MBO Westland en een overkoepelende organisatie van sierteelt- en voedselondernemers. Op deze wijze kunnen teelt- en techniekinnovaties voor de internationale glastuinbouwsector door Demokwekerij Westland nog sneller en beter gerealiseerd worden.

Volgens nauwkeurige inschattingen zullen jaarlijks zo’n 25.000 vakmensen vanuit de hele wereld World Horti Center bezoeken. Van retail ondernemers tot internationale kwekers. Het centrum is op dit moment in aanbouw, maar al in augustus van dit jaar wordt het kennis- en innovatiecentrum het thuishonk van wereldwijd toptalent uit het mbo, hbo en vooraanstaande kennisinstellingen. Het begin van een duurzame en innovatieve samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs, kennisinstellingen en overheid. Internationaal georiënteerd, regionaal geworteld.

Gerelateerde nieuwsberichten

30 May 2017

Tuinbouw, WPS

30 May 2017

Tuinbouw, WPS

30 May 2017

Tuinbouw, WPS

30 May 2017

Tuinbouw, WPS

Share: