Back to Blog

Sjaak van Schie gaat voor 100% handsfree telen

Sjaak van Schie gaat voor 100% handsfree telen

1080x608_VS_VanSchie-2022

Sjaak van Schie gaat nog dit jaar het sorteren en afleveren van hortensia’s automatiseren met WPS. Met behulp van het WPS Plant Vision systeem worden de producten van Sjaak van Schie per soort, hoogte en kleur beoordeeld en vervolgens via geselecteerde routes naar de diverse afleverstations getransporteerd.

Tijdens dit proces wordt de data opgeslagen en verwerkt waardoor Sjaak van Schie nog betere selecties kan uit- en doorvoeren wat uiteindelijk ten goede komt aan de strenge kwaliteitseisen die zij hanteren. Dit WPS systeem brengt Van Schie meer flexibiliteit, inzicht in het afleverproces en zorgt voor de nodige besparing op arbeidskosten.

Veel flexibiliteit

Roel van Schie: “We zijn blij met deze mooie uitbreiding welke ons veel flexibiliteit geeft in het beoordelingsproces. Door het WPS order control software pakket kunnen wij een datakoppeling maken met eigen partijregistratie en sorteergegevens inzichtelijk maken voor onze producten. Ook zorgt de camerabeoordeling voor uniforme beoordeling. Met deze data kunnen wij echt actief sturen op alle fronten – verkoop, teelt en aflevering. We zorgen ook voor betere arbeidsomstandigheden, arbeidsbesparing en een betere vloerbenutting. Dat is een mooie stap naar efficiënter werken”.


Sales manager Czander Dubbeld van WPS kijkt uit naar deze samenwerking. “Bij Sjaak van Schie hebben ze grote verschillen in potmaten, van 9,5 cm tot 23 cm en dit gaat allemaal over hetzelfde systeem. Bij WPS hebben we hier veel ervaring mee. Na de zomer gaan we starten en zorgen dat nog dit najaar de eerste potplanten bijna 100% handsfree de kas verlaten.”

Meer handsfree telen

WPS automatiseert de processen vanaf het oppotten, de logistiek in de kas, tot aan het sorteren en verwerken van de planten voor aflevering. Alles waarmee de productie wordt vergroot, efficiënter wordt gewerkt en arbeid wordt bespaard. Wij creëren toffe oplossingen die jouw tijdsbesteding veranderd.

Onze oplossingen zorgen voor rust en overzicht. Wij helpen je in het nemen van betere beslissingen. Waardoor je tijd gaat overhouden voor dingen die er echt toe doen en klaar bent voor de toekomst. Ook klaar voor handsfree telen? Bezoek wps.eu of neem contact op met een van onze adviseurs. Telefoon: 0174-671 371.

Sjaak van Schie is een betrouwbaar en duurzaam bedrijf gespecialiseerd in het leveren van kwalitatief hoogwaardige Hydrangea's.Met vestigingen in Nederland en een buitenlandse vestiging in Portugal kan de kwekerij ieder moment van het jaar de juiste kwaliteit leveren. Meer info: www.sjaakvanschie.nl

 


_MG_8071.3.jpg

Kwekerij Dijk van Dijk: ‘Organisatie wordt beheersbaar en efficiënt door WPS systeem’

Hydrangea- en tuinplanten kwekerij Dijk van Dijk heeft onlangs geïnvesteerd in een SmartFlo systeem...

Read more
SmartScan 2D zonder tekst

Sorteren met een Vision systeem: jouw ultieme collega?

Hoe zorg je ervoor dat orders efficiënt, snel en uniform uitgevoerd worden? Een Vision systeem kan...

Read more