Back to Blog

Klantgericht afleveren én kosten besparen bij Van Winden in Erica

Van Winden

In veel gevallen gaat het niet samen, klantgericht werken werkt vaak kostenverhogend. Bij Van Winden maakt WPS het mogelijk. Door slimme inzet van een sorteersysteem kan Van Winden met minder arbeid een beter resultaat halen. Dit zorgt voor blije klanten en is goed voor de portemonnee.

 

136_VanWindenOp weg naar 100% handsfree growing

Tom van Winden vertelt: “Dankzij WPS is ons proces overzichtelijk geworden. Hierdoor kan ik niet alleen beter op klantspecifieke wensen ingaan, maar kunnen we de klanten ook een betere verwachting geven van wat wij op korte termijn voor ze kunnen doen. Hier ben ik erg blij mee. En dan heb ik het nog niet eens over het kostenvoordeel wat wij behalen nu goede arbeidskracht steeds duurder en schaarser worden. WPS bedankt dat jullie ons meenemen op weg naar 100% handsfree growing. Wij zijn klaar voor de toekomst!”

Verbetering intern logistiek proces

Vanuit de kas worden de planten met de heftruck op een aanvoerband geplaatst. De planten worden verenkeld en in daarvoor bestemde dragers (OPD) geplaatst. Deze dragers zijn speciaal ontwikkeld om stabiliteit van de planten te waarborgen. Via het WPS systeem worden de planten door een camerasysteem beoordeeld en naar de inpakstations vervoerd.

De planten gaan via de transportbanden via het camerasysteem naar het WPS sorteersysteem. Dit systeem beoordeelt de planten op aantal takken/veren. De planten worden 360 graden gedraaid voor de meest betrouwbare sortering. De opnames worden door onze Vision software geanalyseerd, waaruit een zeer nauwkeurige classificatie volgt. Deze classificatie geeft de sorteringen op basis van het aantal veren en de plantlengte. Deze techniek leent zich bijvoorbeeld ook erg goed voor Phaleanopsis, maar wordt hier ingezet bij Zamioculcas.

Sorteren met inpakstation WPS

Aan elke sortering is een inpakstation gekoppeld, waar we de planten compleet zonder tussenkomst van mensen naartoe sturen. Planten die (nog) niet geschikt zijn voor afleveren gaan retour naar de kas. Raakt er een inpakstation vol? WPS software signaleert dit vroegtijdig, wat de operator de mogelijkheid geeft om een sortering naar een ander station te sturen.
Wilt u ook blijere klanten en lagere kosten? Neem dan eens contact met ons op! Of vraag bij Tom Winden en Berry van der Zwet hoe zij het nu ervaren.

Bezoek wps.eu of neem contact op met een van onze adviseurs. Telefoon: 0174-671 371.


220502_Van Winden

 


Bart van der Valk

WPS slaat een brug bij Bart van der Valk bv

Bij het aanleggen van een nieuw SmartFlo systeem bij Bart van der Valk bv stond ons team voor een...

Read more
SmartFlo Count 330x227

Nieuw! SmartFlo Count

WANT METEN IS WETEN!

Met de nieuwe SmartFlo Count meet je de prestaties van je logistieke systeem...

Read more