Het waarom van WPS: tijd voor zaken die ertoe doen

06 mei 2021

Tuinbouw, WPS

De afgelopen jaren heeft WPS de nodige ontwikkelingen doorgemaakt. Niet alleen op productniveau, maar zeker ook op bedrijfsniveau. Er is met de komst van nieuwe mensen een frisse wind door het bedrijf gaan waaien. Zo hebben we meer oog gekregen voor service, onderscheidend vermogen en werkgeluk. De missie en kernwaarden van toen voldeden niet meer. Daarom heeft WPS een nieuwe missie, een droom, die als de bekende ‘stip op de horizon’ fungeert.

Onze droom: tijd voor zaken die er toe doen door 100% handsfree growing

Ons nieuwe waarom is leidend voor onze strategie. Natuurlijk zorgen de oplossingen van WPS ervoor dat je efficiënter werkt en arbeidskosten bespaart. Maar welke waarde bieden wij onze klanten écht? Het antwoord is TIJD. Met onze automatiseringsoplossingen creëer je rust en overzicht en hou je tijd over voor de dingen die ertoe doen.

Deze droom gaan we op de volgende manier waarmaken:

  • We willen klanten maximaal ontzorgen met technische oplossingen. Techniek is hierbij de basis, maar voor de toekomst zullen aanvullende diensten essentieel worden om mensen verder te ontzorgen.

  • Voor WPS-collega’s betekent het dat werkgeluk de voorwaarde is voor het succes van WPS. Als werkgever willen we ervoor te zorgen dat collega’s tijd over houden voor zaken die er voor hen toe doen, zoals meer tijd voor persoonlijke ontwikkeling of meer privé-tijd.

  • Op langere termijn wil WPS ook impact hebben op de wereld om ons heen. In 2021 gaan we ons committeren aan een aantal thema’s.
Wat betekent “handsfree growing” in de praktijk?
Handsfree zien we op twee manieren: dat er letterlijk geen handen meer aan te pas komen, maar ook dat kwekers hun handen vrij hebben om andere zaken met hun tijd te kunnen doen!

WPS heeft afgelopen 20 jaar een flinke stap gezet naar handsfree growing. Voortschrijdende techniek is voor ons een belangrijk middel om onze ‘waarom’ te realiseren. De afgelopen vijf jaar zijn er bijvoorbeeld steeds meer robots toegepast. En daarin blijven we onszelf ontwikkelen. Daarnaast geloven in samenwerking: dat is niet alleen leuk, maar we geloven ook echt dat je met een partnership voor lange termijn beide succesvoller bent.

Inspiratie van klanten
Onze droom is tot stand gekomen door de drijfveren van klanten. Waarom beslist een klant om tonnen of miljoenen te investeren in automatisering? Eén aspect is natuurlijk dat je efficiënter werkt. Maar veelal zit er ook een diepere laag, zoals te zien is aan een aantal uitspraken van onze klanten:

“Hetgeen waar ik echt blij van word, is het feit dat ik door het buffersysteem minder weekenden hoef te werken. Hierdoor kan ik meer tijd met mijn kinderen door brengen en zie ik ook dat mijn collega’s meer uitgerust zijn.”

“Onze hoogopgeleide onderzoekers zijn nu vaak veel met plantverplaatsingen bezig terwijl ze eigenlijk bezig willen zijn met het onderzoek zelf. Automatisering heeft ervoor gezorgd dat wij onze tijd kunnen steken in wat we leuk vinden en waar we goed in zijn.”

“Het lijkt mij super als ik heel mijn operatie aan WPS kan uitbesteden zodat ik mijn tijd alleen kan besteden aan wat mij echt energie geeft.”

Realisatie droom
Iedere dag willen we een beetje beter worden en dichterbij ons droom komen. Heb je ideeën om een bijdrage te kunnen leveren als partner of als nieuwe collega dan gaan we graag met je in gesprek.

Share: