Back to Blog

Boyce Thompson Institute kiest WPS voor een geautomatiseerd phenotypingplatform

Boyce Thompson Institute kiest WPS voor een geautomatiseerd phenotypingplatform

Het Boyce Thompson Institute, gevestigd op de campus van de Cornell University in Ithaca, New York, heeft onlangs een Geautomatiseerd Fenotyperingsplatform aangeschaft van WPS. Het platform zal worden gebruikt om een breed scala aan plantexperimenten volledig automatisch te regelen. Door de faciliteiten uit te breiden met dit systeem zet BTI opnieuw een stap in het nastreven van haar doelen om "de voedselzekerheid te vergroten, de milieuduurzaamheid in de landbouw te verbeteren en basisontdekkingen te doen die de menselijke gezondheid zullen verbeteren".

Geavanceerde sensoren
ScHet opschalen van plantenonderzoek en tegelijkertijd de gegevenskwaliteit verbeteren is een lastige uitdaging. WPS heeft deze uitdaging aangepakt door Geautomatiseerde Fenotyperingsplatforms te ontwikkelen, die hoogwaardige sensoren combineren met betrouwbare en nauwkeurige automatiseringstechnologie. Deze platforms worden overgenomen door bedrijven en organisaties die hun vermogen om experimentvariabelen te beheersen willen maximaliseren, om zo de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van plantgegevens uit te breiden en te verbeteren. Het Geautomatiseerde Fenotyperingsplatform bestaat uit:

  • Buffer systeem.
  • Plantdragers met RFID-tags.
  • Donker- en licht adaptatietunnel.
  • Photosystem II, chlorofylindex, anthocyanine-index en kleurenbeeldsysteem.
  • Boven- en zijwaartse RGB-beeldvorming.
  • Automatische water- en weegunit.
  • Transportbanden om de verschillende modules te verbinden.
  • Experimentbesturingssoftware.

Modulair en flexibel systeemontwerp
Met een modulaire aanpak bieden WPS en haar partners een aanzienlijke hoeveelheid flexibiliteit wat betreft systeemontwerp, waardoor zij hun klanten een op maat gemaakte oplossing kunnen bieden op basis van bewezen technologie. Deze klantgerichte aanpak leidde ertoe dat BTI de voorkeur gaf aan WPS voor de aanschaf van haar Geautomatiseerde Fenotyperingsplatform.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Plant Phenotyping Business Manager Michael Meijler.

Partners
Als systeemintegrator, gespecialiseerd in de tuinbouw en fenotypering, werkt WPS samen met partners zoals Phenovation om samen het perfecte systeem te creëren en haar klanten het beste advies te bieden. Phenovation produceert camerasystemen voor het maken van beelden van hele planten op basis van chlorofylfluorescentie, multispectraal, kleur en groen/rood fluorescerend eiwit, terwijl WPS de logistiek en de software levert om het systeem te bedienen.


Van Winden

Klantgericht afleveren én kosten besparen bij Van Winden in Erica

In veel gevallen gaat het niet samen, klantgericht werken werkt vaak kostenverhogend. Bij Van...

LEES MEER

Pieter Zwinkels versterkt team WPS

Per 1 december is het salesteam van WPS versterkt met Pieter Zwinkels (33). Pieter wordt...

LEES MEER