WPS Nieuws

WPS zet volgende stap in groei met benoeming van Conré Oostrom als nieuwe CEO

Geschreven door Yoerike | 02 september 2024

De Lier, 2-9-2024WPS, een toonaangevende leverancier van logistieke automatisering voor potplantenkwekers en plantonderzoeksbedrijven, kondigt een belangrijke wijziging aan binnen haar directieteam. Digna van Zanten, die sinds 1 augustus 2018 als CEO heeft gefungeerd, draagt haar functie over aan Conré Oostrom. Deze overgang markeert een nieuw hoofdstuk voor WPS, waarin internationale expansie centraal zal staan. 

Strategische focus op groei 

Digna van Zanten, eigenaresse van WPS, heeft besloten zich volledig te richten op de strategische ontwikkeling en groei van het bedrijf. Ze zal haar rol verleggen van operationele leiding naar een meer strategische functie. “In de afgelopen jaren hebben we nieuwe markten aangeboord en onze groei gerealiseerd, ondanks een stabiliserende vraag in Nederland. Onze groei in zowel internationale markten als de plantonderzoekssector is iets waar we enorm trots op zijn. Om onze ambities te verwezenlijken en ons potentieel te maximaliseren, is het essentieel dat de juiste mensen op de juiste plek zitten. Voor mij betekent dit dat ik me meer ga richten op strategische zaken, terwijl de dagelijkse leiding in capabele handen is. Ik kijk ernaar uit om meer tijd te besteden aan klantcontact en innovatie. Met Conré aan boord kunnen we de groei verder versnellen. De Nederlandse markt blijft voor ons van groot belang, en we blijven ons inzetten om deze optimaal te bedienen, onder andere met nieuwe innovaties waar we aan werken om naar de volgende stap in handsfree te gaan,” aldus Digna. 

Conré Oostrom – Internationaal ervaren leider 

Conré Oostrom, de nieuwe CEO van WPS, brengt een schat aan internationale ervaring en een vernieuwende kijk op leiderschap met zich mee. Zijn achtergrond in de maakindustrie en projectorganisaties, onder andere in de Verenigde Staten, maakt hem de ideale persoon om WPS naar de volgende fase van groei en professionalisering te leiden. “Ik kijk er enorm naar uit om samen met het team van WPS, onze klanten optimaal te bedienen en verdere internationale expansie te realiseren. Ik ben onder de indruk van de high-tech oplossingen, de innovatiekracht, en de flexibiliteit die WPS biedt, evenals de betrokkenheid van de collega's,” aldus Conré.