Back to Blog

WPS wint OOM Award Zuid-Holland

WPS wint OOM Award Zuid-Holland

WPS verkozen tot meest actieve leerbedrijf

Hazerswoude-Dorp, 26 september 2022. WPS heeft de OOM Award 2022 voor de regio Zuid-Holland Nederland in de wacht gesleept. In de verkiezing van de meest actieve (metaal)leerbedrijven van Nederland bleef WPSf de andere genomineerden Vierhout Metaal uit Den Haag en MEN Techniek uit Rotterdam voor. De winnaar werd afgelopen weekend bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Metaalunie district Zuid-Holland.

Volgens de jury: “WPS is niet alleen technisch innoverend maar ook sociaal innoverend, op allerlei manieren en onderscheid zich met een sterke werkgeversvisie op leren"

Bekijk onze video: WPS wint OOM award

 

Winnaar OOM - web (2)-1
Foto: Olivier Huisman

Opleiden loont
“Opleiden is enorm belangrijk,” zegt HR-adviseur Jitske Bergsma van WPS. “Daarom helpen we onze medewerkers waar het kan om bij te blijven en zichzelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld via stageplaatsen, onze eigen online academy en een nieuw talentenprogramma. We zijn eigenlijk continu in gesprek met alle medewerkers: wat zijn je doelen? Wat wil je ontwikkelen? Zo komt zowel het bedrijf als de medewerkers steeds een stapje verder.”

Uit het juryrapport
Bij WPS staat persoonlijke groei en ontwikkeling boven aan. De afgelopen jaren is het personeelsbeleid van WPS op een indrukwekkende manier vernieuwd.
Er wordt veel tijd en energie gestoken in stageplaatsen en leerwerk trajecten. Maar ook het vaste personeel wordt uitgedaagd te blijven ontwikkelen in het zelf ontworpen “Time To Grow” programma. Er worden veel initiatieven ontplooit om de leercultuur te bevorderen. Zo kun je als WPS’er via jouw baan, mijn baan een dag meekijken en leren van een collega, en wordt er elk kwartaal een inspirerende gastspreker gevraagd voor de “WPS Collegetour”.

 

Foto met cheque


Vakjury
De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid, het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden en de mate waarin er tijdens het werk geleerd wordt en de stimulans vanuit de werkgever hiervoor. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel.

Over de OOM Awards
De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met circa 155.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl

 


WPS genomineerd voor OOM Award

WPS genomineerd voor OOM Award

WPS in de race voor onderscheiding meest actieve leerbedrijf

Lees meer
“Mijn doel is om plant productie en onderzoek compleet te automatiseren”

“Mijn doel is om plant productie en onderzoek compleet te automatiseren”

Op 1 juli viert Eef van Zanten zijn 70e verjaardag én draagt hij het stokje van WPS over aan de...

Lees meer