Back to Blog

Vreugdenhil Bulbs & Plants investeert in uitbreiding interne logistiek

Vreugdenhil Bulbs & Plants uit ‘s-Gravenzande, kweker van een breed assortiment bollen en potplanten, heeft gekozen om dit jaar te investeren in uitbreiding van haar interne transportsysteem SmartFlo.

Vanuit één centraal punt
Jochem Vreugdenhil, algemeen directeur: “De opkweek komt in de nieuwe opzet veel centraler te liggen. Na het oppotten gaan de jonge planten twee weken naar de zogeheten broeizone. De wens was om vanuit één centraal punt de planten te kunnen uitsturen, waardoor we optimaler kunnen kweken. Met de opzet die door WPS is ontwikkeld, gaan we dat realiseren.”

Zelf in te stellen
Vanaf het oppotten gaan de planten via een transportband langs een plant spray unit en over een lengte van 140 meter omhoog de kas in. De routes zijn flexibel in te stellen. Er kan gekozen worden of de potplanten naar de opkweek- /afleverafdeling gaan of naar de broeiafdeling. Vreugdenhil is de enige klant (tot nu toe) van WPS die een hogere capaciteit behaalt door middel van een dubbele transportband. De transportbanden in broeiafdeling worden op een ergonomische werkhoogte van 80 cm ingesteld, waardoor medewerkers niet meer hoeven te bukken.
Het systeem sluit aan op het bestaande SmartFlo systeem van Vreugdenhil Bulbs & Plants.

Over Vreugdenhil Bulbs & Plants
Vreugdenhil Bulbs & Plants is opgericht in 1938 door Jochem Vreugdenhil Sr. Hij teelde verschillende soorten groenten, druiven en tulpen en was één van de eersten die Amaryllis ging kweken in de jaren 60. Op dit moment wordt het bedrijf geleid door zijn kleinzoon Jochem Vreugdenhil en is gegroeid tot één van de grotere bedrijven in zijn soort. Onder ongeveer 120.000 m2 glas verdeeld over 3 locaties in het Westland, worden er jaarrond diverse producten gekweekt.

Naar de website van Vreugdenhil Bulbs & Plants


BestPlant

WPS levert nieuw intern transportsysteem bij Bestplant

WPS heeft onlangs een nieuw interntransportsysteem geleverd bij Bestplant uit Poeldijk. Bestplant...

Read more

Expertpanel: hoe om te gaan met risico van overbelasting en uitval

In totaal worden in Nederland jaarlijks 460.000 mensen ziek als gevolg van overbelasting. De...

Read more