Back to Blog

Innovatie & werkgeluk. Het voornemen voor 2022!

Bij WPS hebben we mooie uitdagingen met het team geformuleerd voor 2022. Maar ook bij ons expertpanel sierteelt hebben we de uitdaging neergelegd: Welk goed voornemen zorgt bij jou voor nieuwe energie in 2022?

Bart van Meurs, innovatie specialist

“Het zal je niet verbazen dat mijn goede voornemen te maken heeft met innovatie. Als techno-optimist ben ik er namelijk van overtuigd dat er maar één richting is en dat is vooruit! Mijn ambitie voor 2022 is om een significante bijdrage te leveren om de glastuinbouw toekomstbestendig te maken met slimme innovaties.

Denk aan duurzame energieoplossingen die de afhankelijkheid van de wispelturige gasmarkt verlagen, zuiveringstechnieken die emissies tot 0 reduceren en natuurlijk slimme techniek om de steeds schaarser beschikbare arbeid slimmer en efficiënter in te zetten. Dit is waar mijn ondernemerschap om draait en daar gaan de handjes in 2022 weer enorm van jeuken! Aan de slag dus!”

Bart_van_meurs_Blog

Jelle Strijbis, potplantenkweker in De Lier 

“Ik neem mezelf niet al te veel voor. We zijn in ons bedrijf elk dag bezig met mooie dingen neer te zetten. En dat stopt niet op 31 december en begint niet opnieuw per 1 januari. We gaan door met de weg die we ingaan en komend jaar hebben we veel uitdagingen.

We zijn op veel vlakken bezig: medewerkers motiveren, ontwikkelen en opleiden, robotisering en automatisering. In januari gaan we twee prachtige projecten in gebruik nemen. De automatische uitzetter in combinatie met WPS op één locatie en op de andere locatie een compleet opraap- en sorteersysteem. 

De stijgende inkoopkosten op grondstoffen (pot, grond, energie-plastic-karton) biedt dit jaar nieuwe uitdagingen aan zowel de interne kant als de externe kant. We moeten nog betere keuzes maken in welke projecten en investeringen we gaan doen en welke niet. Dat maakt het super leuk én een dagelijkse uitdaging om dit met onze club van 130 man te doen!”

Over het WPS expertpanel sierteelt

Het Expertpanel bestaat uit zeven professionals uit de Nederlandse sierteelt. Zij reageren om beurten vanuit hun expertise op verschillende vragen en stellingen over de tuinbouwsector.

 

 


Joyce, Maarten en Laurens van LG Flowers

LG Flowers gaat voor nog meer rust en overzicht

Om het afleveren van hun boeketten efficiënter te maken, hebben gerberakwekerij LG Flowers en WPS...

Read more
Ammerlaan-Sosef en WPS ondertekenen het contract voor een nieuwe automatische inpaklijn

Nieuwe automatische verpakkingslijn voor Ammerlaan-Sosef

Kwekerij Ammerlaan-Sosef heeft WPS opdracht gegeven voor het installeren van een automatische...

Read more