Back to Blog

Van Winden-Erica investeert in sorteeroplossing met nieuwe cameratechnieken

WPS en Van Winden-Erica tekenen contract

Van Winden contract getekend

Van Winden-Erica heeft WPS gekozen om het sorteren van de planten op een nog hoger kwaliteitsniveau te brengen, waardoor zij hun klanten optimaal kunnen bedienen. Bij het sorteren zullen zij gebruik maken van de nieuwste cameratechnieken. Met dit WPS-systeem zal Van Winden-Erica meer uniforme trays kunnen leveren en op meer classificaties kunnen beoordelen en zijn zij niet of nauwelijks afhankelijk van een menselijke beoordeling.

Uitdaging en zekerheid

Met Van Winden-Erica is eerst een proof of concept afgesproken. Hiermee testen we of de technische oplossing die wij hebben bedacht, ook werkt in de praktijk. De uitdaging lag namelijk in het aantal veren van de Zamioculcas. Dit vormt een belangrijk onderdeel van de kwaliteit van de plant en dus van de verkoopwaarde. Om het tellen van het aantal bladveren goed te doen, maakt WPS gebruik van speciale 3D algoritmes waarmee de bladveerpunten en hun gerelateerde x,y,z-coördinaten worden getraceerd. Dit resulteert in een hoge zekerheid en maakt het zelfs mogelijk om op extra classificaties te sorteren, zoals bladveren boven een bepaalde hoogte.

Over Van Winden-Erica

Van Winden-Erica is een vooruitstrevend bedrijf, gespecialiseerd in de duurzame teelt van Zamioculcas verder worden er nog Curio en Echeveria geteeld en diverse tuin- en balkonplanten. De kwekerij is sinds 1957 gevestigd in Erica (Drenthe). De huidige eigenaar, André van Winden, heeft het bedrijf overgenomen van zijn vader.
Het kassencomplex is onlangs uitgebreid (tot 17 ha) en gemoderniseerd. Daarbij is veel aandacht besteed aan efficiënt werken en energiebesparing.


Afleverbuffer Ter Laak 3 300x227

Ter Laak Orchids neemt nieuwe WPS afleversysteem in gebruik

In de nieuwe Daglichtkas van Ter Laak is nu ook het nieuwe afleversysteem van WPS in gebruik...

Read more
Smartflo aisle preview.png

Stan van der Waal, Rainbow Greenhouses: "Het systeem werkt vanaf dag één perfect, indrukwekkend!"

Groothandel en distributeur van potplanten, Rainbow Greenhouses, heeft geïnvesteerd in een SmartFlo...

Read more