Back to Blog

Update project Ammerlaan-Sosef

WPS'er Ronald van de Sande installeert een SmartFlo Extension

Ammerlaan-Sosef heeft WPS opdracht gegeven om het sorteer- en afleversysteem verder te verbeteren. WPS is hard aan het werk om het project op tijd en naar wens op te leveren.

Uitbreiding en upgrading buffer
Het aantal goten in de vernieuwde buffer wordt praktisch verdubbeld en zal voor een groot deel worden voortgezet op het reeds bestaande buffer. Planten in de afleverbuffer krijgen water in de goten. Het systeem wordt geïntegreerd met het vorig jaar geïnstalleerde WPS SmartFlo systeem.

Sorteren met Plant Vision technologie
De Plant Vision technologie en de WPS software analyseren op hoge snelheid op een groot aantal planteigenschappen, zoals kleur en soort. Vervolgens wordt de beoordeelde plant naar de toegewezen bufferbaan of het inpakstation getransporteerd.

Deel 2 project: Automatische inpaklijn
Naast het upgraden van de sorteerbuffer heeft Ammerlaan-Sosef nog meer ambitieuze plannen in de vorm van een automatische inpaklijn. De automatische verpakkingslijn bestaat onder andere uit een inhoesmachine, een Smart Placing robot die de planten automatisch in verschillende trays zet en een automatisch tray-ontstapelaar genaamd Smart Destacker, die trays van verschillende grootte kan ontstapelen.

Daarover later meer.

 


Omzet_Groei_kwekerij

Welke alternatieven zijn er om betere resultaten voor je kwekerij te behalen, naast transportbandsystemen?

In eerdere blogs heb ik het gehad over hoe het automatiseren van het arbeidsproces met SmartFlo en...

Read more
Header Plant Phenotyping WPS-1.jpg

LiDAR, In or Out?

Een recente studie gepubliceerd in ‘Computer and Electronics’ in het Agriculture Journal,...

Read more