Back to Blog

WPS rondt eerste fase bij Ter Laak af

TerLaak4-330x227

WPS heeft de eerste fase in de nieuwe duurzame daglichtkas van Ter Laak afgerond. De eerste planten zijn opgepot en staan over 45 weken in bloei.

Fase 1 richtte zich op het volautomatisch inrichten van het oppotten. Vanuit de oppotmachine gaan de orchideeënplantjes via een lopende band naar de Degramec robot. Deze Degramec robot, waar WPS leverancier van is in Nederland, plaatst de orchideeën op de roltafels die automatisch de kas inrollen.
De capaciteit van het totale systeem bedraagt 2500 potten per uur. De Degramec robot heeft een maximum van 600 slagen per uur wat neerkomt op 4800 potten per uur. De “normale” snelheid zal rond de 4000 potten per uur zijn.

Volgende fase omvat het automatisch wijder zetten van de planten waarbij WPS ook vernieuwende technologie zal inzetten.

Innovatief logistiek systeem
WPS verzorgt het gehele logistieke systeem, waaronder een innovatieve oppot- en wijderverzetlijnen, volautomatisch sorteren met 3D camera-unit, stoksteekstations, een afleverbuffer met trays en inpakstations. Er wordt gebruik gemaakt van driedimensionale robotarmen die de orchideeën in zogenoemde Plant Groei Cellen plaatsen en overzetten op de teelttafels.

Meer weten over onze oplossingen?
Download een white paper of maak een afspraak

 


IMG_20190705_124349_1

Montis automatiseert opnieuw met WPS

Op de nieuwe locatie aan de Van Hasseltweg gaat Montis hun teelt opnieuw automatiseren met WPS....

Read more
2018-10-05 Ter Laak bericht2

WPS rondt tweede fase bij Ter Laak Orchids af

WPS heeft in de daglichtkas van Ter Laak Orchids fase 2 afgerond. Fase 2 richt zich op het wijder...

Read more