Back to Blog

Smartflo telers gaan voor 100% handsfree telen

Sinds lange tijd heeft WPS een klantenmeeting georganiseerd, speciaal voor kwekers die werken met het SmartFlo systeem. Het was een interactieve middag waarbij er veel aandacht was voor het meedenken over het onderhoud en de toekomst en wanneer telen we echt 100% handsfree?

Toepassing

In de vernieuwde tuin van Ammerlaan-Sosef is onder leiding van Jeffrey Ammerlaan een rondleiding gegeven. Hierbij werden de aanwezige kwekers meegenomen langs het gehele proces; van oppotten tot afleveren. Wat de meeste kwekers opviel is de rust en het overzicht en dat met 3,5 miljoen potten per jaar! Jeffrey Ammerlaan: “Door te automatiseren is het werken in de kwekerij leuker geworden.”

Innovaties

In de afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van automatisering in de kas. Het verminderen van arbeidskrachten op de vloer en dus het besparen op arbeidskosten is daarin een belangrijke drijfveer. Op het gebied van techniek staan de ontwikkelingen niet stil. “Interactie is belangrijk en dus hebben wij een aantal stellingen voorgelegd en met succes. Een klantenmeeting moet interessant zijn, maar is er vooral om het gesprek met de klant aan te gaan. Het samenbrengen van deze verschillende kwekers maakt het interessant want ieder bedrijf is anders”, aldus Willen Jan Hoogduin, accountmanager bij WPS.

100% handsfree growing

De techniek is klaar voor 100% handsfree growing, maar zijn de kwekers al zover? De brainstormsessies hebben meer inzicht gegeven over hoe dit gerealiseerd kan worden. Het is super waardevol om feedback te krijgen van klanten. Met al deze informatie kan WPS een roadmap maken die het gebruikt om toekomstige innovaties op het gebied van SmartFlo klantgerichter in te vullen.

Digna van Zanten, Managing Director WPS: “Het verbinden van klanten is een van de leukste dingen van mijn werk. De conclusie van onze klantenmeeting is dat de techniek rijp is voor 100% handsfree growing, arbeid een van de grootste uitdagingen is en wij hebben feedback gekregen op onze ontwikkel roadmap.”

Over Ammerlaan-Sosef
Ammerlaan-Sosef is een moderne potplantenkwekerij van o.a. Celosia ‘Deep Purple’ Caracas, Primula Sweet Kisses en Cyclamen. Recentelijk heeft Ammerlaan-Sosef één van hun locaties uitgebreid en de hele locatie voorzien van state-of-the-art automatisering van oppotten tot afleveren.

Over WPS
WPS ontwikkelt intelligente logistieke systemen die tuinders meer tijd geven voor de dingen die ertoe doen. Samen met onze klanten analyseert WPS de werkprocessen en geeft advies gebaseerd op de best practices van honderden tuinbouwbedrijven. Met bewezen technieken ontwikkelt WPS bedrijfszekere oplossingen op maat.

Smartflo klantenmeeting 1

 

Smartflo klantenmeeting 3

 


Smartflo klantenmeeting

SmartFlo telers gaan voor 100% handsfree telen

Sinds lange tijd heeft WPS een klantenmeeting georganiseerd, speciaal voor kwekers die werken met...

Read more
WPS Klantendag Robovalley Delft

Klanten denken na over de inzet van robotica en vision op de WPS-Klantendag

Op donderdag 14 november was het weer zo ver: de jaarlijkse WPS-klantendag. Vijftig klanten...

Read more