Back to Blog

LG Flowers gaat voor nog meer rust en overzicht

Joyce, Maarten en Laurens van LG Flowers

LG Flowers 330x227

Om het afleveren van hun boeketten efficiënter te maken, hebben gerberakwekerij LG Flowers en WPS het afleverproces samen opnieuw ontworpen.
Vanaf mei zal LG Flowers gebruik maken van een ‘winkel’ waar hun gerbera’s klaar staan voor afleveren. Dit is een uitbreiding op het bestaande buffer dat nu als voorbuffer wordt gebruikt.

Samen naar de toekomst

Het ontwerpen van het nieuwe systeem ging in goede samenwerking met elkaar. Zoals gezegd zijn de bedrijven geen onbekenden van elkaar. Maarten van der Gaarden, commercieel manager bij WPS: “Wij zijn er trots op dat we dit project met LG Flowers kunnen realiseren en dat we een bijdrage mogen leveren aan hun bedrijfsvoering. Onze systemen zorgen ervoor dat onze klanten toekomstbestendig zijn en dat zij meer tijd voor zichzelf creëren.

De ‘winkel’ levert naast arbeidsbesparing meer rust en overzicht door minder handelingen en bewegingen met Deense karren. De winkel bestaat uit een drielaags buffer voor de daghandel en boeketlijn waarbij de fusten met gerbera’s automatisch naar de juiste baan worden verstuurd. Hiermee is er continu inzicht in de beschikbaarheid van de bloemen en kan er met minder inspanning sneller worden gewerkt.

“Werk wordt makkelijker en leuker”

LG Flowers is onlangs uitgebreid met twee hectare. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het bouwen van de nieuwe kas en de verbinding met de bestaande kas. Joyce Lansbergen: “Dankzij automatiseringsoplossingen kunnen we in de loods straks efficiënter werken en maken we het werk voor onze mensen minder intensief en vooral leuker".


Ammerlaan Sosef

Ammerlaan-Sosef zet volgende stap in automatisering

Ammerlaan-Sosef is een moderne potplantenkwekerij midden in het hart van de tuinbouw, het...

Read more
WPS en Van Winden-Erica tekenen contract

Van Winden-Erica investeert in sorteeroplossing met nieuwe cameratechnieken

Van Winden-Erica heeft WPS gekozen om het sorteren van de planten op een nog hoger...

Read more