• Home /
  • WPS Nieuws /
  • Eerste potplanten getransporteerd over SmartFlo-systeem bij Altman Plants

Eerste potplanten getransporteerd over SmartFlo-systeem bij Altman Plants

29 maart 2021

SmartFlo, Tuinbouw, WPS

Altman transport planten

De eerste planten zijn bij Altman Plants over het SmartFlo-systeem getransporteerd. Altman heeft WPS de opdracht gegund vanwege de betaalbaarheid in combinatie met de flexibiliteit en uitbreidingsmogelijkheden van het systeem.

Een opmerking die de mensen bij Altman maakten over de nieuwe band: hoeveel stiller het was dan hun oude banden.

Edwin Dijkshoorn, directeur business development Noord-Amerika bij WPS: "We zijn erg trots dat we de opdracht hebben gekregen om een van hun oude transportbanden van circa 365 meter te vervangen door onze SmartFlo-banden, inclusief afstandsbedieningen.”
“Het was echt geweldig om met alle mensen bij Altman samen te werken en we kijken ernaar uit om ook in hun toekomstige automatiseringsbehoeften te voorzien.”

Ook buiten te gebruiken

Edwin legt het SmartFlo-systeem uit: "Het SmartFlo-transportbandsysteem verplaatst planten efficiënter dan karren. Je kunt de routes eenvoudig aanpassen en met de verschillende 'plug ins' is het mogelijk om gangpaden in de kwekerij of kas te kruisen. Kleine planten, grote planten of trays: SmartFlo transporteert elke plant naar de juiste plek. Dit bespaart niet alleen op arbeidskosten, maar geeft organisaties overzicht en rust. Belangrijker: je houdt tijd over voor de dingen die ertoe doen! Je kunt klein beginnen en het systeem later uitbreiden. Het systeem kan ook buiten gebruikt worden."

Over Altman Plants

Altman Plants is in 1975 begonnen als een hobby in de achtertuin en is nu de grootste commerciële kweker in de Verenigde Staten, met kwekerijen van kust tot kust. Als wereldleider in het kweken van rozen, hibiscussen en vetplanten, kweekt en ontwikkelt het bedrijf een buitengewone verscheidenheid aan vetplanten, cactussen, rozen, eenjarigen, vaste planten en andere speciale planten voor veel van de toonaangevende nationale retailers, supermarkten en onafhankelijke kwekerijen in de VS. Het bedrijf is opgericht door Ken en Deena Altman en wordt nu geleid door co-voorzitters Ken en Matt Altman. Ga voor meer informatie naar altmanplants.com.

Meer informatie: Edwin Dijkshoorn, Directeur business development Noord-Amerika
edwin.dijkshoorn@wps.eu

Meer over het SmartFlo transportbandensysteem

Share: