Back to Blog

C&M Kester gunt WPS opdracht voor afleverbuffer en transportsysteem

CenM Kester 330x227

C&M Kester gaat binnenkort uitbreiden! Circa 6.500 m² extra teeltruimte wordt aan de huidige 33.000 m² toegevoegd. Naast teeltruimte komt er ook ca. 900 m² bedrijfsruimte bij. Het huidige WPS-systeem zal worden uitgebreid en geoptimaliseerd om de gewenste productiecapaciteit te realiseren.

En dus plaatst WPS in de nieuwbouw in iedere kap een transportband, net als in de huidige kas.
Meer planten kweken, betekent natuurlijk ook meer planten afleveren. Het huidige afleverbuffer wordt daarom met een flink aantal goten uitgebreid en in tweeën gesplitst om een extra aanvoermogelijkheid te creëren.

Willem Jan Hoogduin, internationaal accountmanager bij WPS: “WPS en C&M Kester zijn in een vroeg stadium in gesprek gegaan om gezamenlijk tot de beste oplossing te komen voor deze situatie. Belangrijkste onderdeel was het zo groot mogelijk maken van het teeltoppervlakte voor het kavel en een goede aansluiting op het huidige systeem. Wij zijn heel blij met deze prachtige opdracht en kijken uit naar de verdere voortzetting van de prettige samenwerking.”

Over C&M Kester
C&M Kester is gespecialiseerd in fuchsia’s, cyclamen, helianthus, porulaca’s en poinsettia’s. De kwekerij is in 1998 opgericht door Cornee Kester en Marino Kester. C&M Kester is een moderne kwekerij die al gebruik maakt van diverse automatiseringsoplossingen, zoals het SmartFlo transportsysteem, plantrobot, een sorteercamera met buffer en een robot.


Is arbeidsvriendelijk net zo belangrijk als efficiëntie?

Arbeidsvriendelijkheid wordt steeds belangrijker, ook in de tuinbouw. Marino Kester van C&M Kester...

Read more

Elk jaar 5% arbeid besparen. Zo doen we dat bij SV.Co!

Arbeid is voor de meeste potplanten telers een grote uitdaging. Gelukkig staat innovatie in de...

Read more