WPS neemt route naar toekomst met SmartFlo transportbandensysteem

18 mei 2021

SmartFlo, Tuinbouw, WPS

Steeds meer ambitieuze potplantenkwekers in binnen- en buitenland automatiseren hun intern transport met de SmartFlo-productlijn van WPS. Dit modulaire systeem is geschikt voor alle teeltvloeren, zowel binnen als buiten en zowel voor potten van divers formaat als voor trays. In de ‘SmartFlo Development Roadmap’ geeft WPS een inkijkje in de innovaties die voor huidige en toekomstige SmartFlo-gebruikers in het verschiet liggen.

Niet alleen worden arbeidsuren bespaard door SmartFlo, ook in de resulterende, handmatige werkzaamheden worden de werknemers ontlast. Rust en overzicht op de teeltvloer zijn het resultaat. De compacte vormgeving draagt bij aan efficiënt ruimtegebruik, waarbij de transportbanden ook kunnen worden benut als looppad tussen de planten.
De komende jaren streeft WPS ernaar jaarlijks innovaties te lanceren in het SmartFlo-assortiment. Oplossingen die uiteraard altijd ‘backwards-compatible’ moeten zijn om ook in bestaande SmartFlo-installaties toegepast te kunnen worden.

Nieuw: SmartFlo Flexit en Count

roadmap1

Onlangs heeft WPS de vernieuwde versie van de SmartFlo Flexit gerealiseerd bij Van Son & Koot in Bleiswijk. Deze verplaatsbare dwarsband brengt de planten nóg dichter bij de werkplek.

Ook zijn recent SmartFlo Counts uitgeleverd. Deze draadloze module telt voorbijkomende planten en stopt de route na een vooraf in te stellen aantal planten. Binnenkort krijgt de Count gezelschap van de SmartFlo Relay. Met deze module kunnen externe apparaten, zoals een oppotlijn, een SmartFlo-route bedienen of andersom: kan Relay deze apparaten aan- of uitschakelen.

count

Binnenkort volgt ook een nieuwe ontwikkeling voor het buitengebruik van banden.

Op de langere termijn zal de focus in de ontwikkeling van SmartFlo hardware liggen op de toepassing van slimme, mobiele sensoren en vision-technologie.

Binnenkort: SmartFlo Dashboard

Uiteraard wordt de draadloze technologie van SmartFlo ondersteund door slimme software. Met de uitrol van het SmartFlo Dashboard wordt de werking van hun complete SmartFlo-systeem voor de kweker binnenkort toegankelijk via een portaal op smartphone, tablet en laptop.

dashboard


Samen met kwekers streeft WPS naar ‘Handsfree Growing’: zorgeloos telen met rust en overzicht. Door goed te luisteren naar de markt en continu te willen innoveren, wil WPS met SmartFlo uitgroeien tot de norm van ‘teeltvloer-automatisering’ voor kwekers in Nederland en daarbuiten.

 

Share: