Back to Blog

WPS en Barth Groep gaan strategische samenwerking aan om groeistrategie te realiseren

WPS en de Barth Groep zijn voortaan strategische partners

Foto strategische samenwerking WPS Barth Groep 330x227

In februari 2021 zijn WPS en de Barth Groep een strategische samenwerking aangegaan.

Aanleiding voor de samenwerking is de volle orderportefeuille en internationale groeiambitie van WPS. Voor een aantal omvangrijke projecten zocht WPS betrouwbare strategische partners. WPS heeft de ambitie zich verder te ontwikkelen als system integrator en kiest ervoor om niet alle componenten in eigen huis te ontwikkelen en realiseren.

"In de gesprekken met de Barth Groep merkten we dat beiden bedrijven staan voor kwaliteit en duurzame relaties. Tevens zocht WPS naar een partij van omvang, waarbij ook het serviceniveau essentieel was in de keuze. Daarom is de Barth Groep de strategische partner geworden, waar we naar op zoek waren,“ aldus Digna van Zanten, Managing Director WPS.

“We zijn blij met WPS als strategisch partner. Onze kernwaarden als klantontzorging, innovatiedrift en inlevingsvermogen passen goed bij die van WPS. Daarnaast sluit de focus van WPS op horticulture en agriscience naadloos aan op onze strategie”, zegt Henk Verschoor, Managing Director Barth Groep, Divisie Industrial Solutions.

Blijven innoveren bij WPS

Innoveren is onderdeel van het DNA van WPS. WPS blijft inzetten op totaaloplossingen voor internationale potplantentelers en agriscience. De samenwerking met de Barth Groep geeft ruimte voor het realiseren van de innovatiestrategie. Er wordt onder andere gewerkt aan robotica-oplossingen om inpakken van potplanten verder te automatiseren en aan hightech robotica-oplossingen in combinatie met vision om volledig handsfree plantonderzoek te verrichten door agriscience bedrijven.

WPS realiseert al 25 jaar innovatieve oplossingen voor internationale potplantentelers en agriscience bedrijven.

Ontzorgen op maat bij Barth Groep

De divisie Industrial Solutions van de Barth Groep bestaat uit 5 technische bedrijven, gespecialiseerd in het ontwikkelen van klantspecifieke machines en logistieke oplossingen. Met expertise op het gebied van mechanische engineering, productie en assemblage, industriële besturing en robotica, en hoogwaardige vision vormt zij een goede aanvulling op het portfolio van WPS.
Bestplant

Eerste WPS Automation Inspiration Tour groot succes

Om geïnteresseerden een beter beeld te geven van de automatiseringsoplossingen van WPS in de...

Read more
Digna van Zanten, managing director WPS

Digna van Zanten (WPS) kijkt vooruit: tijd voor groei in 2021

In 2018 nam Digna van Zanten het stokje over als managing director van WPS. Een ambitieuze jonge...

Read more