Back to Blog

Optimale Kasopstelling Leidt tot Efficiënte Automatisering bij The Plant Company USA

The Plant Company beveelt WPS aan

"Bij The Plant Company, gevestigd in Stuarts Draft, VA, streven we altijd naar de meest geavanceerde oplossingen om onze kwaliteitskamerplanten efficiënt te produceren en te leveren," zegt Jason vanWingerden, CEO van The Plant Company. Tijdens een bezoek van Digna van Zanten, CEO van WPS, en Willem Jan Hoogduin, Business Manager Noord-Amerika bij WPS, werd de belangrijkste reden achter deze beslissing besproken met Jason vanWingerden en Frank Paul, mede-eigenaar van The Plant Company.

The Plant Company is een toonaangevende kweker van hoogwaardige kamerplanten in Noord-Amerika.

In 2023 investeerde The Plant Company in arbeidsefficiëntie door het automatiseren van het transport vanaf de oppotlijnen naar de kas met behulp van het SmartFlo transportsysteem van WPS. Een transportband is in elke sectie geïnstalleerd, waardoor het systeem efficiënter wordt en voldoet aan de verwachtingen van het bedrijf. Na meer dan zes maanden probleemloos gebruik voldoet het systeem volledig aan de verwachtingen van Jason en Paul.

Jason legt de redenering achter de investering in transportsystemen uit: "We moesten investeren in automatisering vanwege de verscheidenheid aan plantensoorten, wat leidde tot toenemende complexiteit en arbeidskosten. Wat geweldig is aan het WPS-systeem, is de veelzijdigheid voor alle potmaten en trays. Door bij de bouw met een schone lei te beginnen, konden we rekening houden met arbeidsefficiëntie en de juiste opstelling voor toekomstige automatisering mogelijk maken. Het transportsysteem van WPS is de beste automatiseringsoplossing voor arbeidsbesparing in de grondteelt."

WPS merkt een groeiende bereidheid onder Amerikaanse telers om te investeren in automatisering. In een gesprek met Jason komt de discussie over ROI aan bod, en hij beveelt het ten zeerste aan bij andere telers: "Onze terugverdientijd is maximaal 5 jaar, waarbij het systeem minstens 15 jaar meegaat met minimale onderhoudskosten. Het is een solide investering voor ons, en we zouden het zeker aan andere telers aanbevelen. Het heeft niet alleen financiële voordelen, maar zorgt ook voor veel betere werkomstandigheden voor uw medewerkers."

WPS ervaart een snelle groei in de VS, mede dankzij visionaire partners zoals The Plant Company. Digna, CEO van WPS, uit haar dankbaarheid voor het vertrouwen van The Plant Company in hun producten en hun visie op handsfree plantenproductie. Met de wijdverbreide adoptie van automatisering onder toonaangevende potplanten kwekers blijft WPS zich inzetten om alle Amerikaanse telers aan te moedigen handsfree plantenproductie te omarmen.

 

Vlnr Willem Jan Hoogduin, Jason vanWingerden en Digna van Zanten

Vraag meer informatie aan


WPS en de Barth Groep zijn voortaan strategische partners

WPS en Barth Groep gaan strategische samenwerking aan om groeistrategie te realiseren

In februari 2021 zijn WPS en de Barth Groep een strategische samenwerking aangegaan. Aanleiding...

LEES MEER
Foto Digna van Zanten WPS

Directiewisseling WPS

Per 1 augustus aanstaande verandert de directiesamenstelling van WPS en zal Digna van Zanten...

LEES MEER