Back to Blog

Digna van Zanten (WPS) kijkt vooruit: tijd voor groei in 2021

Digna van Zanten, managing director WPS

Digna van Zanten WPS

In 2018 nam Digna van Zanten het stokje over als managing director van WPS. Een ambitieuze jonge vrouw aan het hoofd van een technische organisatie waar voornamelijk mannen werken. Aan het begin van 2021 kijkt Digna terug op de veranderingen die zij met WPS heeft ingezet en blikt vooruit naar 2021.

“In 2018 is de koers uitgezet om te focussen op de basis: blije klanten en blije WPS’ers. We plukken inmiddels de vruchten van deze koers en blijven deze focus vasthouden. Afgelopen november en december hebben we de tijd genomen om na te denken over onze dromen. Nu de basis is gelegd, kunnen we verder bouwen aan duurzame groei voor WPS.”

Innoveren: samen met klanten en relaties!

“Innovatie zit in het DNA van WPS. Iets waar we trots op zijn. En we koesteren dit. We willen slimmer innoveren. Klanten en de keten structureel mee laten denken over ons innovatiebeleid."

Europese tuinbouwmarkt

“In 2019 en 2020 is ons marktaandeel in Duitsland flink toegenomen. Na jarenlang zaaien worden onze oplossingen nu breed gedragen en breidt het aantal systemen jaarlijks uit. In Nederland is naast het intensiveren van onze relatie met bestaande klanten, gerichte acquisitie de focus. Hierbij kijken we naar telers die bij WPS passen.”

Bart van der Valk

Met outdoor transportbanden is het portfolio compleet om Amerikaanse markt te veroveren

“Afgelopen twee jaar hebben we onder leiding van Edwin Dijkshoorn hard aan de weg getimmerd om WPS op de kaart te zetten in de US en Canada. Edwin spreekt de taal van de telers daar, zodat we ook daar werken aan langdurige samenwerkingen. Voor SmartFlo verwachten we in 2021 een flinke groei in de VS te realiseren, omdat telers daar dezelfde uitdagingen hebben. Ons SmartFlo-systeem heeft zich inmiddels in de open lucht bewezen, zodat we ook aan die vraag tegemoet kunnen komen.”

Bewezen speler in agriscience

“In 2020 zijn we opnieuw dankbaar geweest dat we ook de agriscience bedienen. De technische oplossingen die gevraagd worden, sluiten perfect aan op ons productportfolio. In 2020 hebben we mooie hightech opdrachten mogen ontvangen van grote agriscience bedrijven. Ieder jaar groeien we in deze markt en de verwachting voor 2021 sluit daarbij aan.”

Service naar het volgende level

“Als je bij WPS een systeem koopt, teken je een relatie voor 20 jaar. In die 20 jaar is een goede service cruciaal. Afgelopen jaar hebben we ingezet op verdere optimalisatie van onze service. Met de komst van onze service teamleider Michael is er een professionaliseringslag gemaakt met maar één doel: minimale stilstand bij onze klanten en onze dienstverlening naar een uitstekend niveau." 

Continu verbeteren en werkgeluk

“Met de start van lean methodes in onze projectoperatie hebben we de eerste stap gezet naar de realisatie van een verbetercultuur. In 2021 is het onze ambitie om ‘continu verbeteren’ verder in te bedden in onze bedrijfscultuur. Het mooie is dat echt iedereen een bijdrage kan leveren aan verbeteringen binnen WPS. Juist samen kunnen we WPS laten groeien.
Een ander thema dat centraal heeft gestaan, is blije WPS’ers. We hebben veel kennis opgedaan over werkgeluk. Werkgeluk is een belangrijk ingrediënt waar we actief op sturen. Het mooie is dat werkgeluk ook in kleine dingen zit.”

Op naar groei

“Door de gedrevenheid in het gehele team, merk ik, dat we als WPS’ers soms vergeten om stil te staan bij de dingen waar we trots op mogen zijn. Groei is voor mij niet alleen omzet of winst, juist de persoonlijke groei die we als team doormaken, daar ben ik het meest trots op. Persoonlijke groei is duurzaam en vertaalt zich op vele manieren uit. 2021 belooft een mooi jaar voor WPS te gaan worden.”


Transportbanden voor grote potmaten en trays met SmartFlo

De brede transportband is geschikt voor transport van grote potmaten en trays. De SmartFlo serie is...

Read more

Nieuwe Smart Placing robotarm voor Ammerlaan-Sosef

Om hun aflevercapaciteit te vergroten en eenzijdige handelingen te verminderen heeft kwekerij...

Read more