Back to Blog

WPS rondt tweede fase bij Ter Laak Orchids af

2018-10-05 Ter Laak bericht2

WPS heeft in de daglichtkas van Ter Laak Orchids fase 2 afgerond. Fase 2 richt zich op het wijder zetten waarbij de orchidee wordt overgezet naar een grotere Plant Groei Cel (PGC).

Dat gaat op de volgende manier: de orchideeën komen volautomatisch op een tafel uit de kas. Een slimme WPS robotarm zet ze in een drager op een lopende band die de planten vervolgens naar twee andere robots brengt die de planten overzetten naar een ruimere PGC. De orchideeën worden vervolgens langs een camera geleid. Deze camera beoordeelt de grootte en de richting van het blad. Het is namelijk belangrijk dat alle planten op dezelfde manier op de teelttafel komen te staan. Daarna plaatst een nieuwe robot de orchideeën weer netjes op een teelttafel, die vervolgens voor een paar weken de kas in verdwijnt, zodat de orchideeën verder kunnen groeien.
Op deze manier kunnen 2500 planten per uur worden verwerkt.

Innovatief logistiek systeem

WPS verzorgt het gehele logistieke systeem, waaronder een innovatieve oppot- en wijderverzetlijnen, volautomatisch sorteren met 3D camera-unit, stoksteekstations, een afleverbuffer met trays en inpakstations. Er wordt gebruik gemaakt van driedimensionale robotarmen die de orchideeën in zogenoemde PGC’s plaatsen en overzetten op de teelttafels.

Beter inspelen op de marktvraag

Orchideeënkweker Ter Laak wil met de vooruitstrevende automatisering inspelen op de sneller veranderende marktvraag met kleiner wordende ordergrootte. Ook de flexibiliteit in automatisering was bij Ter Laak Orchids een belangrijk speerpunt.

De bouw van de Daglichtkas is live te volgen via www.orchidee.nl 

2018-10-05 Ter Laak bericht2


IMG_0374-22.jpg

20% meer planten per vierkante meter

In dit interview geeft Gary Spink van Marlborough Nursery antwoord op diverse vragen over zijn...

Read more

Vreugdenhil Bulbs & Plants investeert in uitbreiding interne logistiek

Vreugdenhil Bulbs & Plants uit ‘s-Gravenzande, kweker van een breed assortiment bollen en...

Read more