WPS Nieuws

Nieuws over automatiseringsoplossingen voor potplantenkwekers en onderzoeksbedrijven. Met innovaties en bewezen oplossingen.

WPS is erbij! Greentech & Cultivate 2022

In juni en juli kom je WPS tegen op zowel Greentech in Amsterdam als Cultivate in Ohio. Dé vakbeurzen die een potplantenteler niet mag missen. WPS laat op deze plek haar nieuwste oplossingen zien op gebied van automatisering en handsfree growing.

We gaan graag met je in gesprek over waar jouw bedrijf nu staat op het gebied van automatisering en waar je in de toekomst heen wilt. En... we introduceren deze beurs onze nieuwe SmartFlo Dashboard App.

NIEUW: SmartFlo Dashboard App

De SmartFlo Dashboard app zorgt dat een teler op afstand kan bekijken welke planten welke route volgen in het logistieke transport. Met slimme technologie zorgen we dat informatie bereikbaar is en de kas inlopen niet meer nodig is. Het dashboard verandert intern logistiek naar intellectuele logistiek. Een slimme oplossing voor slimme telers.

Meer over SmartFlo Dashboard app >

Meet & greet

Zeker weten dat je met de juiste specialist in gesprek kan? Maak dan hier een afspraak voor op de GreenTech Amsterdam met de juiste WPS-er:

Presentatie phenotyping - 15 juni 12.30 uur

 Woensdag 15 juni om 12:30 vertellen collega Michael Meijer en Vincent Jalink alles over de waarde van phenotyping. Mis dit niet in het Technology Theater.

Meer informatie

Vreugdenhil Bulbs & Plants investeert in uitbreiding interne logistiek

Vreugdenhil Bulbs & Plants uit ‘s-Gravenzande, kweker van een breed assortiment bollen en potplanten, heeft gekozen om dit jaar te investeren in uitbreiding van haar interne transportsysteem SmartFlo.

Vanuit één centraal punt
Jochem Vreugdenhil, algemeen directeur: “De opkweek komt in de nieuwe opzet veel centraler te liggen. Na het oppotten gaan de jonge planten twee weken naar de zogeheten broeizone. De wens was om vanuit één centraal punt de planten te kunnen uitsturen, waardoor we optimaler kunnen kweken. Met de opzet die door WPS is ontwikkeld, gaan we dat realiseren.”

Zelf in te stellen
Vanaf het oppotten gaan de planten via een transportband langs een plant spray unit en over een lengte van 140 meter omhoog de kas in. De routes zijn flexibel in te stellen. Er kan gekozen worden of de potplanten naar de opkweek- /afleverafdeling gaan of naar de broeiafdeling. Vreugdenhil is de enige klant (tot nu toe) van WPS die een hogere capaciteit behaalt door middel van een dubbele transportband. De transportbanden in broeiafdeling worden op een ergonomische werkhoogte van 80 cm ingesteld, waardoor medewerkers niet meer hoeven te bukken.
Het systeem sluit aan op het bestaande SmartFlo systeem van Vreugdenhil Bulbs & Plants.

Over Vreugdenhil Bulbs & Plants
Vreugdenhil Bulbs & Plants is opgericht in 1938 door Jochem Vreugdenhil Sr. Hij teelde verschillende soorten groenten, druiven en tulpen en was één van de eersten die Amaryllis ging kweken in de jaren 60. Op dit moment wordt het bedrijf geleid door zijn kleinzoon Jochem Vreugdenhil en is gegroeid tot één van de grotere bedrijven in zijn soort. Onder ongeveer 120.000 m2 glas verdeeld over 3 locaties in het Westland, worden er jaarrond diverse producten gekweekt.

Meer informatie