WPS Nieuws

Nieuws over automatiseringsoplossingen voor potplantenkwekers en onderzoeksbedrijven. Met innovaties en bewezen oplossingen.

Gratis Quickscan

Heb je vragen over onze plant phenotyping oplossingen? Wil je advies over hoe je je plantonderzoek moet opzetten? Of wil je weten welke modules het beste passen bij jouw onderzoek en toekomstige onderzoek? Vraag een Quick Scan aan bij onze plant phenotyping expert, Michael Meijler. De Quick Scan is een kort bezoek waarin jouw wensen naar voren komen en welke oplossingen WPS te bieden heeft.

Meer informatie
Plants-23.jpg

Hyperspectrale beeldvorming en de verzilting van ons landbouwgrond

Op dit moment wordt 20% van ’s werelds landbouwgebied aangetast door het zoutgehalte in de bodem. Dit zorgt voor ernstige milieudruk dat negatieve gevolgen heeft op de productiviteit van gewassen. Gezien de voorspelling dat in 2050 de stijgende verzilting invloed zal hebben op meer dan 50% van alle wereldwijde akkerbouw landmassa, met de inachtneming dat de wereldbevolking sneller groeit dan ooit tevoren, kunnen we concluderen dat dit een dringende kwestie is.

Meer informatie
Screenshot Zegami banner 3

Smart Data Exploration betreedt de Plant Phenotyping wereld

WPS kan met trots een exclusief partnerschap aankondigen met Zegami voor het leveren van Smart Data Exploration voor de phenotyping wereld. De software van Zegami is een spannende en nieuwe ontdekkingstool dat gebaseerd is op beeldvorming. Zegami geeft organisaties de unieke kans grote datasets te sorteren, analyseren en nieuwe kwaliteitsnormen binnen de industrie te aan te geven.

Meer informatie
Header Plant Phenotyping WPS-1.jpg

LiDAR, In or Out?

Een recente studie gepubliceerd in ‘Computer and Electronics’ in het Agriculture Journal, geschreven door Yi Lin (2015), beschrijft de potentie van LiDAR-technologie bij plant phenotyping. Hoewel de huidige gebreken van LiDAR bekend zijn, focust het artikel zich op de toekomstige potentie van de techniek, gebaseerd op continu onderzoek en ontwikkeling.

Meer informatie
High Throughput Phenotyping.png

Wat voegt high-throughput phenotyping toe aan plant onderzoek?

Phenotyping kan gedefinieerd worden als: G + E = P. Dit betekent, het ‘phenotype’ (P) van een organisme (in dit geval een plant) is het resultaat van het genotype (G), de fysiologische eigenschappen van een plant en de omgeving waarin het groeit. Phenotyping is dus het onderzoek van de effecten van de combinatie van deze factoren. In deze vereenvoudigde definitie kan het antwoord op de boven gestelde vraag gevonden worden.

Meer informatie