WPS Nieuws

Nieuws over automatiseringsoplossingen voor potplantenkwekers en onderzoeksbedrijven. Met innovaties en bewezen oplossingen.

Hoe ga je om met arbeidskrachten in de toekomst?

Arbeid in de tuinbouw: wat zijn de ontwikkelingen naar de toekomst?

Het is in de tuinbouw steeds lastiger om goede arbeidskrachten te vinden én te houden. Hoe zorg je ervoor dat goede seizoenarbeiders het volgende seizoen weer terug komen? Op welke manier behoud je bestaand personeel in het tijdperk van verdergaande automatisering? In deze blog schetsen we een beeld van de toekomst van arbeid in de tuinbouw.

Meer informatie
SmartScan 2D zonder tekst

Sorteren met een Vision systeem: jouw ultieme collega?

Hoe zorg je ervoor dat orders efficiënt, snel en uniform uitgevoerd worden? Een Vision systeem kan je daarbij helpen. Wat zijn de voor- en nadelen van een Vision systeem en waar moet je op letten voordat je overgaat tot aanschaf? In deze blog leggen we het uit.

Hoe werkt het?

Het principe is eenvoudig: een camera beoordeelt de planten op die aspecten die in dat stadium belangrijk zijn: aantal knoppen, bloeifase, kleur, hoogte, dichtheid. Voldoet de plant aan de voorwaarden, dan gaat hij door naar een volgende fase of naar een voorgeselecteerde plaats in je buffer. Zo niet, dan gaat hij retour de kas in.

Meer informatie