Back to Blog

Ter Laak Orchids neemt nieuwe WPS afleversysteem in gebruik

Afleverbuffer Ter Laak 3 300x227

In de nieuwe Daglichtkas van Ter Laak is nu ook het nieuwe afleversysteem van WPS in gebruik genomen, waarmee het samenstellen van de orders efficiënter verloopt.

Combinatie van handwerk en automatisering

Voor het afleveren is in overleg gekozen voor een combinatie van handwerk en automatisering om zo genoeg flexibiliteit te houden.
In het proces worden de orchideeën handmatig uit de container geraapt en geplaatst in een Ovale Plant Drager in het Product Order Systeem. Vervolgens wordt de plant automatisch langs één van de zes SS3D Vision units geleid, die WPS heeft geprogrammeerd om de plant te beoordelen op hoogte, aantal takken, aantal aftakkingen en afleverklasse op basis van bloeipercentage.

Klaar voor transport

In de tray-inraapposities controleren de medewerkers van Ter Laak  de orchideeën en plaatsen deze in de transporttray. De tray vervolgt zijn weg over het SmartFlo systeem hetzij naar de containerbuffer, hetzij naar de traybuffer van 52 goten. Vanuit deze buffer worden de planten afgeroepen naar de inpakstations, waar ze worden klaar gezet voor transport naar de klant.

Innovatief logistiek systeem

WPS verzorgt het gehele logistieke systeem, waaronder een innovatieve oppot- en wijderverzetlijnen, volautomatisch sorteren met 3D camera-unit, stoksteekstations, een afleverbuffer met trays en inpakstations. Er wordt gebruik gemaakt van driedimensionale robotarmen die de orchideeën in zogenoemde Plant Groei Cellen plaatsen en overzetten op de teelttafels.

Beter inspelen op de marktvraag

Orchideeënkweker Ter Laak wil met de vooruitstrevende automatisering beter inspelen op de sneller veranderende marktvraag met een groeiend aantal kleine orders. Ook de flexibiliteit in automatisering was bij Ter Laak Orchids een belangrijk speerpunt.


WPS en Van Winden-Erica tekenen contract

Van Winden-Erica investeert in sorteeroplossing met nieuwe cameratechnieken

Van Winden-Erica heeft WPS gekozen om het sorteren van de planten op een nog hoger...

Read more

Ammerlaan-Sosef gaat sorteer- en afleverproces verbeteren

Op de kwekerij aan de Sprongenloet in Honselersdijk kweekt Ammerlaan Sosef diverse varianten...

Read more