Back to Blog

Nieuwe Opti-flor Design neemt WPS afleversysteem in gebruik

Guido Zwarts, Opti-flor

Guido Zwarts, Opti-flor

Op 7 juni opende Opti-flor haar nieuwste locatie: Opti-flor Design. Voor het telen van hun Phalaenopsis hebben zij gekozen voor onze automatiseringsoplossingen. Het WPS-systeem is uitgerust met een uitraappositie, stoksteekstations, camerakast, sorteerbuffer en traybuffer.

In goed overleg tot het optimale resultaat
Opti-flor en WPS hebben samen de meest optimale oplossing ontwikkeld die past bij de gewenste manier van werken en die zorgt voor meer rust en overzicht. "De uitvoering is goed verlopen door de goede samenwerking met Opti-flor", aldus Jan Moekestorm, projectleider bij WPS.

Werking van het systeem
Vanuit de kas komen containers met planten. Alle planten worden uitgeraapt en gaan via de stoksteekstations naar het camerasysteem. Na de camerabeoordeling is van elke plant de soort, de verwachte afleverdatum, het aantal takken en de hoogteklasse bekend. Op basis van de beoordeling worden planten gesorteerd en opgeslagen in de sorteerbuffer.
Na het sorteren kunnen planten opgeroepen worden naar de posities waar de trays gevuld worden. Een volle tray met allemaal identieke gestokte planten gaat vervolgens weer op een container de kas in om tot bloei te komen. De bloeiende planten komen na enkele weken terug uit de kas en worden op een speciale plaats uitgeraapt. Vanuit hier gaan de planten langs de watergeefunit en de bladglansunit naar de tafels en de traybuffers, van waaruit de trays worden verpakt en vervoerd.

De aansturing van het WPS afleversysteem wordt geregeld door de WPS Order Control Software.

Met een lange relatie met elkaar word je steeds beter
Guido Zwarts, projectleider Opti-flor licht de keuze voor WPS toe: “Opti-flor werkt graag samen met eigen leveranciers. Dat zijn bedrijven die ons bedrijf kennen, weten wat wij willen, weten waar we heen willen en daar is WPS er één van. WPS weet wat er al staat qua techniek, zodat we daarop kunnen voortborduren, maar ook waar we dingen kunnen verbeteren ten opzichte van de vorige installaties. Dus juist met een lange relatie met elkaar word je steeds beter.

Fijne samenwerking
Digna van Zanten, directeur WPS: “We zijn er trots op dat we dit voor een mooi bedrijf als Opti-flor hebben mogen realiseren. We hebben intensief samengewerkt om een passend systeem te ontwerpen en te realiseren. En met resultaat! We kijken uit naar een verdere samenwerking in de toekomst.”


TerLaak4-330x227

WPS rondt eerste fase bij Ter Laak af

WPS heeft de eerste fase in de nieuwe duurzame daglichtkas van Ter Laak afgerond. De eerste planten...

Read more
Omzet_Groei_kwekerij

Welke alternatieven zijn er om betere resultaten voor je kwekerij te behalen, naast transportbandsystemen?

In eerdere blogs heb ik het gehad over hoe het automatiseren van het arbeidsproces met SmartFlo en...

Read more