Back to Blog

Nieuwe automatische verpakkingslijn voor Ammerlaan-Sosef

Ammerlaan-Sosef en WPS ondertekenen het contract voor een nieuwe automatische inpaklijn

WPS en Ammerlaan-Sosef ondertekening contract

Kwekerij Ammerlaan-Sosef heeft WPS opdracht gegeven voor het installeren van een automatische inpaklijn.

Smart Placing robotarm

De automatische verpakkingslijn bestaat onder andere uit een inhoesmachine, een Smart Placing robot die de planten automatisch in verschillende trays zet, een automatisch tray-ontstapelaar genaamd Smart Destacker, die trays van verschillende grootte kan ontstapelen en een afleverbuffer. Met deze automatiseringsslag wil Ammerlaan-Sosef het sorteer- en afleverproces efficiënter en overzichtelijker maken. Deze opdracht sluit aan op de uitbreiding van het afleverbuffer en hun huidige SmartFlo-systeem

Prettige samenwerking

Maarten van der Gaarden (midden) kijkt uit naar de implementatie van het project. Gertjan Sosef (links) en Jeffrey Ammerlaan (rechts) zijn trots om dit project met WPS te kunnen doen. WPS en Ammerlaan-Sosef hebben al jaren een goede samenwerking. Met deze opdracht kan Ammerlaan-Sosef hun afleverproces verder automatiseren.

Over Ammerlaan-Sosef

Ammerlaan-Sosef is een moderne potplantenkwekerij midden in het hart van de tuinbouw, het Westland. Ammerlaan-Sosef is sinds 1999 ontstaan nadat Ard Ammerlaan samen met zoon Jeffrey en medewerker Gertjan Sosef een samenwerking zijn begonnen. Na de oorspronkelijke teelten van Ard, potchrysanten en Celosia Caracas die hij al jaren produceerde, heeft Ammerlaan-Sosef nu een jaarprogramma met Primula Touch Me/Sweet Kisses, Cyclamen en Celosia Deep Purple en diverse andere soorten Celosia’s, waaronder de nieuwe Javalin en Vintage. Ammerlaan-Sosef is winnaar van de Dutch Flower Award 2018.

Meer informatie over Ammerlaan-Sosef


Ammerlaan-Sosef gaat sorteer- en afleverproces verbeteren

Op de kwekerij aan de Sprongenloet in Honselersdijk kweekt Ammerlaan Sosef diverse varianten...

Read more
Afleverbuffer Ter Laak 3 300x227

Ter Laak Orchids neemt nieuwe WPS afleversysteem in gebruik

In de nieuwe Daglichtkas van Ter Laak is nu ook het nieuwe afleversysteem van WPS in gebruik...

Read more