Back to Blog

Nieuw sorteer- en afleverbuffer voor OK Plant

Afgelopen maand is bij OK Plant een nieuw sorteer-en afleversysteem opgeleverd van WPS. Doel van het systeem is dat de flexibiliteit toeneemt en de kwaliteit van werken voor de medewerkers van OK Plant verder verbetert en dus voldoet aan de hoogste standaard.

Een gedragen ontwerp
Een belangrijk ontwerpcriterium was dat alle handelingen minimale stress oplevert voor de planten. Ieder contactmoment tijdens transport is goed beheersbaar.
Het ontwerp is in samenspraak met alle medewerkers van OK Plant gemaakt. Ergonomie en rust waren van groot belang, een geluidsarm systeem was daarbij een voorwaarde.

Splash-constructie
De planten worden per batch uitgeraapt, in een tray geplaatst en via een rollenbaan naar de voorbuffer getransporteerd. Voordat de tray het voorbuffer in gaat, wordt iedere tray door middel van een soort “Splash-constructie” voorzien van water.

De voorbuffer bestaat uit rollenbanen. Tijdens het orderpicken worden de trays voor de desbetreffende order verzameld op de uitvoerrollenbaan en naar de afleverbuffer getransporteerd.

In de afleverbuffer met bandtransporteurs worden de af te leveren orders verzameld en wordt de afleverbuffer gevuld aan de hand van de orders die zijn samengesteld uit de voorbuffer.

Vanaf het afleverbuffer worden de orders klaargemaakt voor transport.

Fijne samenwerking
Digna van Zanten, directeur WPS: “We zijn er trots op dat we dit voor een mooi bedrijf als OK Plant hebben mogen realiseren. We hebben intensief samengewerkt om een passend systeem te ontwerpen en te realiseren. En met resultaat! We kijken uit naar een verdere samenwerking in de toekomst.”

Systeem als basis voor uitbreiding
Het systeem is zo ontworpen dat verdere automatisering in de toekomst eenvoudig mogelijk is. Op deze manier kan OK Plant het systeem verder doorontwikkelen en integreren met andere processen.

Over OK Plant
OK Plant is een trendsettende kweker van topsegment orchideeën binnen een totaalconcept, waaronder het eigen merk Little Kolibri Orchids. OK Plant investeert voortdurend in mensen, materialen en technieken.


Ammerlaan-Sosef en WPS ondertekenen het contract voor een nieuwe automatische inpaklijn

Nieuwe automatische verpakkingslijn voor Ammerlaan-Sosef

Kwekerij Ammerlaan-Sosef heeft WPS opdracht gegeven voor het installeren van een automatische...

Read more

Ammerlaan-Sosef gaat sorteer- en afleverproces verbeteren

Op de kwekerij aan de Sprongenloet in Honselersdijk kweekt Ammerlaan Sosef diverse varianten...

Read more