Back to Blog

Montis automatiseert opnieuw met WPS

IMG_20190705_124349_1

IMG_20190705_124349_1

Op de nieuwe locatie aan de Van Hasseltweg gaat Montis hun teelt opnieuw automatiseren met WPS.

Montis
Geboren in een tuindersfamilie en opgegroeid tussen de gewassen begon Nico van den Berg samen met zijn vrouw Elly in 1987 zijn eigen bedrijf. Eind 2011 is de zoon van Nico en Elly, Niels van den Berg, in het bedrijf erbij gekomen en is het bedrijf aan het Oogstpad aangekocht, waardoor de splitsing Montis Moerkapelle BV en Montis Zuidplas BV is ontstaan. Tezamen met het complete team wordt er dagelijks op de 2 locaties jaarrond diverse producten gekweekt; op de locatie Montis Moerkapelle worden de Calathea crocata ‘Candela’, de Campanula ‘Addenda’® , de Portulacca en de Helleborus niger ‘Christmas Carol’® gekweekt.
Op de locatie Montis Zuidplas worden de diverse seizoensproducten gekweekt waaronder de Campanula ‘Addenda’®, de Ranunculus, Aster, Helleborus niger ‘Christmas Carol’® en oriëntalis ‘Vive Victoria’.
In 2017 hebben ze met de aankoop van het bedrijf aan het Oogstpad 12, Montis Zuidplas BV uitgebreid. Hierdoor is een mooie locatie ontstaan voor de uitbreiding van met de name de Helleborus-teelt.
De locatie aan de Van Hasseltweg 13 is er begin dit jaar bijgekomen.

Samenwerking met WPS
Montis en WPS werken al geruime tijd samen. WPS heeft op meerdere locaties de automatisering mogen doen. Nu kiest Montis voor een vergelijkbare oplossing van WPS op de Van Hasseltweg locatie.
Het betreft hier het WPS SmartFlo systeem voor het interne transport en het weider zetten van de teelt, alsmede een aflever- en soorteerbuffer waar door middel van WPS SmartScan de planten worden voorgeselecteerd. Hierdoor kunnen orders efficiënt worden verwerkt.


Snijbloemenkweker LG Flowers investeert in efficiëntie en rust op werkvloer door WPS automatisering

Gerbera producent LG Flowers (Nederland) zag kansen voor arbeidsbesparing tijdens het verwerken van...

Read more

Schone dragers met de SmartCleaner

In een systeem met dragers is het schoon houden hiervan essentieel voor de betrouwbaarheid en...

Read more