Back to Blog

Mobiel Plant Order Systeem van WPS voor Kooij Nertera

Kooij - 330x227

Kooij - 330x227

Kooij Nertera heeft een nieuw Plant Order Systeem (POS) van WPS in gebruik genomen. Opvallend daarbij is dat de verschillende onderdelen (plantaanvoer, camera-unit en buffer) verplaatsbaar zijn, zodat er ruimte vrij gemaakt kan worden wanneer dit nodig is. Uitgangspunt voor het mobiele POS is dat het vooral flexibiliteit en gemak oplevert en de medewerkers ontlast.

Kooij Nertera uit Ens kweekt Nertera Granadenis. Kooij Nertera Natural is wereldwijd de enige producent van Nertera Granadensis Astrid®. Het kweken van de plant zodat er bessen op komen, is een uniek proces. Ze kweken dit bijzondere plantje in diverse kleuren en potmaten. Potmaat 8 is door WPS eerst uitgebreid getest of deze goed door het systeem verwerkt kon worden.
De POS beoordeelt en sorteert de plant op:
- Hoogte
- Bloeifase (aantal gekleurde knoppen ten opzichte van groen blad),
- Plantdiameter

"Dus betere arbeidsomstandigheden, rust in het afleverproces en een nauwkeurige sortering ,en dat allemaal door het WPS mobiel plant order systeem."

Rust in het afleverproces
Henk Kooij, eigenaar, licht zijn keuze toe: “Wij waren op zoek naar een systeem wat voor ons de arbeid zou verlichten bij het veilingklaar maken van onze planten en meer rust zou brengen in het afleverproces. Normaal waren we gewend aan het rapen en sorteren in de kas rechtstreeks van de betonvloeren.
Nu brengen we de planten naar het systeem en sorteren ze, en maken een voorraad van gesorteerde planten zodat we orders die in de loop van de dag binnen komen snel kunnen verzamelen uit deze buffer.
Dus betere arbeidsomstandigheden, rust in het afleverproces en een nauwkeurige sortering ,en dat allemaal door het WPS mobiel plant order systeem. Dat naar tevredenheid volgens afspraak door WPS is geleverd.”

Jan Moekestorm, projectleider WPS: “Wij zijn blij en trots dat we dit mooie project voor Kooij Nertera hebben mogen realiseren en dat de samenwerking zo goed is verlopen. Wij wensen Kooij Nertera veel plezier en gebruiksgemak van ons systeem en wij hopen in de toekomst hen weer van dienst te mogen zijn.”


Ammerlaan-Sosef gaat sorteer- en afleverproces verbeteren

Op de kwekerij aan de Sprongenloet in Honselersdijk kweekt Ammerlaan Sosef diverse varianten...

Read more
Wordt kweken een kantoorbaan?

Expertpanel: wordt telen een kantoorbaan?

Data speelt een steeds grotere rol in de sierteelt. Nu al kan veel op afstand worden bediend op...

Read more