Back to Blog

Karma Plants kiest nieuw transportsysteem

Maurice_en_Glenn_Karma 330x227

Karma Plants belevert wekelijks meer dan 200 verschillende klanten die allemaal hun klantspecifieke wensen hebben. In de afgelopen jaren is het assortiment qua kleuren en potmaten aanzienlijk gegroeid. Om dit afleverproces verder te optimaliseren, investeert Karma Plants verder met een nieuw flexibel intern transportsysteem.

Verschillende routes

Om de uitbreiding mogelijk te maken, heeft Karma Plants gekozen voor het transportbandensysteem SmartFlo van WPS. Glenn Langelaan van Karma Plants en Robert van der Valk van WPS hebben gezamenlijk een ontwerp gemaakt waardoor Karma Plants met zo min mogelijk handelingen hun anthuriums binnen de kas kunnen verplaatsen. Met het SmartFlo-systeem kunnen planten middels verschillende routes door de kas worden getransporteerd.

Karma Plants

Karma Plants, opgericht in het jaar 2000, behoort tot de grotere anthuriumkwekers van Europa en biedt een groot assortiment potanthurium van standaard tot exclusieve anthuriums. De moderne productiefaciliteit van Karma Plants stelt ze in staat om hun planten het hele jaar door in optimale staat te laten groeien. De nieuwe uitbouw maakt het mogelijk om met verschillende afdelingen de planten onder nog betere individuele groeiomstandigheden te laten groeien. Duurzaamheid speelt hierbij ook een belangrijke rol bij dit bedrijf en Karma Plants heeft al mooie stappen gemaakt om in 2021 voor 95% klimaatneutraal te zijn.

Meer informatie Karma Plants


SmartStaff WPS - KP Holland

KP Holland klaar voor de toekomst met unieke inpakrobot

Read more
Van Winden

Klantgericht afleveren én kosten besparen bij Van Winden in Erica

In veel gevallen gaat het niet samen, klantgericht werken werkt vaak kostenverhogend. Bij Van...

Read more