Hoe kun je omgaan met stijgende minimumlonen?

19 januari 2018

Tuinbouw, WPS

Forse stijgingen in het minimumloon hebben nare gevolgen. Arbeid maakt namelijk nog steeds een groot deel uit van de kosten bij glastuinbouwbedrijven. In de aanloop naar de IPM in Essen hebben wij onderzoek gedaan naar de minimumlonen in Nederland, Duitsland, Brazilië, Verenigde Staten, Canada en Australië. De bevindingen hebben we beschreven in een zestal blogs. In dezelfde blog lees je vier tips hoe je kunt omgaan met deze stijgende arbeidskosten. 

Een oplossing om stijgende arbeidskosten tegen te gaan is logistieke automatisering. Het automatiseren van arbeidshandelingen vermindert het aantal benodigde manuren. Door bepaalde handelingen te vervangen door een logistiek systeem, camera-intelligentie of robotisering worden kosten voor het productieproces aanzienlijk verlaagd. Zo kan onder meer productie toenemen en de productkwaliteit verbeterd worden. Daarnaast zorgt automatisering voor een verbeterde ergonomie, flexibele organisatie en rust op de werkvloer. Het automatiseren van arbeidshandelingen brengt aan het begin hoge kosten met zich mee, maar op de lange termijn is dit voordeliger. Kosten worden bespaard doordat er minder arbeid nodig is. 

In 2017 hebben we hard gewerkt om innovatieve oplossingen neer te zetten door middel van robotica. Deze bewezen technieken helpen je om onder andere de impact van stijgende arbeidskosten te verkleinen. Smart Destacking ontstapelt automatisch jouw trays, Smart Placing plaatst automatisch jouw planten in de tray, Smart Wrapping voorziet jouw tray automatisch van een hoes en Smart Labeling stickert en labelt automatisch jouw potplanten. Robots schetsen een nadrukkelijk beeld van de nabije toekomst. De innovatieve robots zullen de arbeidsprocessen in de tuinbouw een grote stap verder helpen, doordat zij vele handen overbodig maken.

ipm_essen_2018_logo_d-1.jpg

 
Wil je meer weten over onze robotica oplossingen? Bezoek ons dan op de IPM in Essen bij stand D26 in hal 3. Ook dit jaar kunnen we jou weer voorzien van een gratis online toegangscode voor de IPM in Essen. Klik op de onderstaande button om jouw gratis toegangscode aan te vragen. 
 
Ontvang je gratis toegangscode

 

 

 

 

Share: