Back to Blog

Ammerlaan-Sosef gaat sorteer- en afleverproces verbeteren

Jeffrey Ammerlaan en Gertjan Sosef

Op de kwekerij aan de Sprongenloet in Honselersdijk kweekt Ammerlaan Sosef diverse varianten Celosia en Primula. Om het sorteer- en afleversysteem verder te verbeteren, hebben ze gekozen voor een oplossing van WPS.

Uitbreiding en upgrading buffer

Het aantal goten in de vernieuwde buffer wordt praktisch verdubbeld en zal voor een groot deel worden voortgezet op het reeds bestaande buffer. Planten in de afleverbuffer krijgen water in de goten. Het systeem wordt geïntegreerd met het vorig jaar geïnstalleerde WPS SmartFlo systeem.

Plant Vision Technologie

Door het inzetten van plant vision wordt het mogelijk om de soort-/kleurwissel automatisch uit te laten voeren. De RGB camera (boven- en zijaanzicht) en WPS software stelt het systeem in staat op hoge snelheid een groot aantal planteigenschappen te analyseren. Vervolgens wordt de beoordeelde plant naar de toegewezen bufferbaan of het inpakstation getransporteerd.

Over Ammerlaan-Sosef

Ammerlaan-Sosef is een moderne potplantenkwekerij midden in het hart van de tuinbouw, het Westland. Ammerlaan-Sosef is sinds 1999 ontstaan nadat Ard Ammerlaan samen met zoon Jeffrey en medewerker Gertjan Sosef een samenwerking zijn begonnen. Na de oorspronkelijke teelten van Ard, potchrysanten en Celosia Caracas die hij al jaren produceerde, heeft Ammerlaan-Sosef nu een jaarprogramma met Primula Touch Me/Sweet Kisses, Cyclamen en Celosia Deep Purple en diverse andere soorten Celosia’s, waaronder de nieuwe Javalin en Vintage. Ammerlaan-Sosef is winnaar van de Dutch Flower Award 2018. Meer informatie

Samenwerking

WPS en Ammerlaan-Sosef hebben al vele jaren een prettige samenwerking. Met deze nieuwe opdracht wordt de samenwerking tussen de twee bedrijven verder geïntensiveerd/bevestigd. WPS en Ammerlaan-Sosef hebben gezamenlijk het nieuwe systeem ontworpen. Ammerlaan Sosef is met deze uitbreiding klaar voor de toekomst.

 


Ammerlaan-Sosef en WPS ondertekenen het contract voor een nieuwe automatische inpaklijn

Nieuwe automatische verpakkingslijn voor Ammerlaan-Sosef

Kwekerij Ammerlaan-Sosef heeft WPS opdracht gegeven voor het installeren van een automatische...

Read more
WPS'er Ronald van de Sande installeert een SmartFlo Extension

Update project Ammerlaan-Sosef

Ammerlaan-Sosef heeft WPS opdracht gegeven om het sorteer- en afleversysteem verder te verbeteren....

Read more